Det alternative

Drømmetydning: Det betyder det, når du drømmer om ...

Bliv bedre til drømmetydning, når vi ser nærmere på, hvad det betyder, når vi drømmer om fx forfølgere og penge.

Drømmetydning: Det betyder de 10 mest almindelige drømme

Få drømmetyder, coach og terapeut Lene Sonne Falborgs svar på, hvad det betyder, når du drømmer om følgende: 

 

Børn:

Når der forekommer børn i drømme, er de meget ofte et symbol på nye muligheder eller vækst i personligheden. Et barns alder kan desuden være en vigtig nøgle til at forstå drømmen.

Et ekstra rum i huset:

I mange drømme finder drømmeren pludselig eller ved et tilfælde et rum i huset, som hun ikke tidligere har bemærket. Det nyfundne rums beliggenhed kan være en vigtig del af tolkningen. Ligger det i kælderen, kan det være noget ubevidst, som er ved at blive erkendt. Ligger det oppe på 1. sal eller endnu højere oppe, kan det være et symbol på en kontakt med noget åndeligt eller spirituelt, som drømmeren for nyligt har haft.

 

LÆS OGSÅ: Drømmetydning: Lær at tyde dine drømme

En telefon, der ikke virker:

Det kan også være andre kommunikationsmidler, der ikke virker, men jeg er oftest stødt på telefoner. I drømmen kan det vise sig ved, at man ikke kan få forbindelse til den person, man ringer til, eller det kan være, at nogle af tasterne ikke virker. Det kan være et tegn på, at der er en person i éns ydre liv, som man har svært ved at få forbindelse til. Endnu oftere er det imidlertid to sider i éns egen personlighed, der har vanskeligt ved at kommunikere og samrabejde med hinanden.

Kendte personer, som er med i drømmen:

I mange drømme figurerer personer, som drømmeren kender godt. Det kan være en søster, en veninde, en kæreste, en kollega osv. I disse tilfælde er det meget vigtigt, at drømmeren selv kommer på banen i tolkningen af drømmen. Det gør hun ved at karakterisere den person, der er med i drømmen, med 3-4 ord. Det kan jo være alle mulige egenskaber, som denne person repræsenterer for drømmeren, men ved at hun skal udtrykke sig kort og præcist, så ender vi måske med 3 egenskaber på kollegaen, der hedder: streng, dominerende og humørforladt. Og herfra har vi så en vigtig ledetråd i den videre fortolkning af drømmen.

Biler eller andre personlige køretøjer:

Jeg er en del gange stødt på drømme, hvor drømmeren stiller sin bil fra sig, og når hun skal bruge den igen, så kan hun ikke finde den. Og dette tyveri af hendes bil sker igen og igen.
Et personligt køretøj siger noget om den måde, hvorpå man færdes gennem sit liv her og nu. Hvis cyklen er flad, eller hvis bilen bliver stjålet, så siger det første noget om, at man måske føler sig drænet for energi, det sidste noget om, at man kan have svært ved at holde fast på sine meninger eller holdninger, så derfor skifter man dem ud igen og igen.

 

KØB et abonnement: Få 3 nr. af Psykologi for kun 119 kr. – eller vælg imellem vores håndplukkede velkomstgaver her

Voldtægt, incest og andre krænkelser:

Når jeg tolker drømme, hvor drømmeren har været udsat for voldtægt eller incest, så er drømmeren ofte meget bekymret. Det er meget forståeligt, for der er virkelig taget nogle bastante virkemidler i brug i drømmen. Meget ofte betyder det, at drømmerens grænser på en eller anden måde er blevet overtrådt. Det kan være, at hun har sagt nej til en ekstra arbejdsopgave, og chefen så alligevel har pålagt hende den med trusler om fyring, hvis hun ikke parerede ordre. Det kan også være, at kæresten eller en bekendt har sagt noget til drømmeren, som har krænket hende dybt.

Forfølgere:

Når man drømmer, at man bliver forfulgt af mafiaen, af monstre eller andre frygtindgydende væsener, så er det ofte et udtryk for, at der er noget, der plager én, men at man ønsker ikke at konfrontere det - eller at man indtil nu harværet ubevidst om, at man overhovedet følte sig plaget.
Hvis man bliver forfulgt af mafiaen, kan det fx være et udtryk for, at man har en indre, meget fordømmende side, som ikke tåler, at man viser svaghed. Man er i disse tilfælde skånselsløs over for sig selv og bliver ved med at bebrejde sig selv, når man har fejlet. Nogle ville kalde det et overdimensioneret over-jeg.

Ting, dyr eller mennesker, der bliver hevet op fra dybet:

Når man drømmer, at man hiver noget op fra bunden af en sø eller et hav, så er det symbol på, at man har fået berøring med noget ubevidst.
En kvinde drømte for eksempel, at en kæmpekran med stort besvær hev en bagbundet Victor Borge op af vandet. Her var min tolkning, at drømmeren havde forvist sine impulser til at spille klaver, da hun havde fået at vide af sine omgivelser, at hun ikke var god til det. Men i og med at hun i sin drøm hev en berømt pianist op af dybet, så var hun rede til at se på sin lyst til at spille igen.

 

LÆS OGSÅ: 3 simple råd: Sådan stopper du tankemylderet, inden du skal sove

Vejret:

Vejret i drømme giver ofte en vigtig indikation på, hvilken stemning drømmeren er i for øjeblikket. I rigtig mange drømme skifter vejret, fx fra gråt uvejr til blå himmel og solskin eller modsat. Vejret kan bruges i forbindelse med de andre drømmesymboler til at forstå helheden.

Penge:

Penge betyder ofte energi. I en drøm gik en kvinde på en mark med en veninde. Marken var fuld af blomster. Da kvinden bøjer sig ned for at se nærmere på blomsterne, oplever hun, at de er lavet at sammenrullede pengesedler. Tolkningen af denne drøm var, at der var meget energi til rådighed for kvinden på daværende tidspunkt i hendes liv.

Konteksten er vigtig:

Det er vigtigt at være omhyggelig i tolkningen af drømme. Hvis man forsøger at tolke en drøm ud fra et enkelt symbol, så vil man med stor sandsynlighed få en ligegyldig eller misvisende tolkning.
Men hvis man går til tolkningen med seriøsitet - og samtidig bevarer sin humor - så vil man kunne hente mange vidunderlige og berigende oplevelser ved at beskæftige sig med sit selvskabte, undersøiske hav. 
 

Læs mere om: