dolly parton beyoncé
Underholdning

Dolly Parton teaser for samarbejde på Beyoncés kommende album - og der er tale om en ikonisk sang

19. marts 2024
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Charlie Riedel/AP/Ritzau Scanpi
Det er åbenbart ikke helt utænkeligt, at de to kæmpestjerner mødes på Beyoncés kommende album.

Dolly Parton er åbenbart lige så stor en Beyoncé-fan som alle os andre.

Endda så stor fan, at den berømte countrystjerne meget vel kommer til at dukke op på Beyoncés kommende album 'Act II: Cowboy Carter’, der – som titlen og de to første allerede udgivne singler slår fast – er et album dedikeret til country.

I et nyligt interview med mediet Knox News, fortæller Dolly Parton, at hun i lang tid har forsøgt at få Beyoncé til at lave en version af sit berømte hit ‘Jolene’ fra 1973, Og det er ifølge stjernen måske endelig lykkes.

– Jeg tror, hun har indspillet ‘Jolene ', og jeg tror måske, det kommer til at være med på hendes countryalbum, hvilket jeg er virkelig spændt på, fortæller Parton i interviewet.

Hun fortæller samtidig, at hun altid har været vild med Beyoncé, ligesom hun har været rørt over at finde ud af, at Beyoncé og hendes mor Tina Knowles ligeledes altid har været store fans af hende.

Dolly Partons opbakning til Beyonce blev også bekræftet i februar på Instagram.

For da Beyoncé officielt blev den første sorte kvinde til at ligge nummer et på hitlisten ‘Billboard Hot Country Songs’ med singlen ‘Texas Hold ‘Em’, var Parton hurtigt ude med et Instagram-opslag, der lykønskede hende med den flotte placering.

Det er dog ikke hele den overvejende konservative countrybranche i USA, der støtter op om Beyoncés nye countryeventyr.

En radiostation dedikeret til country kom i modvind, da de nægtede at spille Beyoncés nye numre med den begrundelse, at det ikke er ægte countrymusik. De endte dog med at give efter til vrede fans.

Samme modstand mødte rapperen Lil Nas X i 2019, da han udgav sangen ‘Old Time Road’, der kombinerede hiphop og country, hvor flere country-stationer nægtede at spille sangen, ligesom den blev udelukket fra country-hitlisterne. Først da rapperen lavede en ny version af sangen sammen med country-stjernen Billy Ray Cyrus, blev den godtaget i country-miljøet.

Dolly Partons opbakning til og udtalelser om Beyoncé har fået fans verden over til at spekulere i, om der måske er tale om et decideret samarbejde mellem de to stjerner på Beyoncés nye album.

Om det bare er ønsketænkning eller en realitet, må vi dog vente med at få bekræftet til 29. marts, hvor 'Act II: Cowboy Carter’ udkommer og får alle Beyoncé-fans til at skrive sig op til det næste ledige linedance-kursus.

Læs også