uren hud
Skønhed

Uren hud: Derfor har du (måske) tendens til bumser

12. november 2021
af Redaktionen
Udgivet første gang d. 12. marts 2014 Foto: Panthermedia
Akne eller bumser er noget de fleste forbinder med teenageårene, men masser af kvinder lider af akne, bumser og uren hud. Her giver Mads Timmermann fra Danish Skin Care dig grundene til, at du muligvis har tendens til uren hud.

I teenageårene har vi alle sammen prøvet det. Men at få bumser, efter at de rasende hormoner er faldet til ro - og godt oppe i voksenlivet, er endnu mere irriterende.

Men det er virkeligehden for en del voksne kvinder (og mænd, i øvrigt), og den største årsag til akne er hormonel ubalance, hvilket også forklarer, hvorfor at kvinder i menstruationsperioder og især under og umiddelbart efter en graviditet, kan opleve et akneudbrud.

Hvorfor får man uren hud?

Læs med her, hvor Mads Timmermann fra Danish Skin Care foklarer, hvad der kan være årsagen til bumser og akne.

Bumser og akne skyldes ikke dårlig hygiejne

Men der er andre årsager til den skæmmende, urene hud, siger Mads Timmermann fra Danish Skin Care og indehaver af en titel som 'ekspert i smuk hud.' Og vi kan starte med at fjerne ordet 'uren'.

"Akne skyldes ikke dårlig hygiejne, så uren hud er egentlig et misvisende ord. Derfor er skrappe hudplejeprodukter og voldsomme behandlinger og de meget omtalte dybderens absolut ikke løsningen i kampen mod bumser," siger han.

Akne og uren hud i anisigtet af hormonforstyrrelser

Ligesom hos teenagere, er det hormonerne, der spiller ind, når man som meget voksen igen får bumser. De hormonelle forandringer kan opstå, hvis:

  • Man bliver udsat for stress
  • Man er gravid eller får en abort
  • Man har menstruation
  • Man lider af f.eks. PCO
  • Man tager visse typer af lægemidler bl.a. binyrebarkhormon og anabolske steroider
uren hud ansigt

Akne og uren hud uden alder

Akne er altså ikke en hudsygdom, som er aldersbestemt. Hvad der imidlertid er absolut sikkert er, at hverken voksne eller unge skal finde sig i akne, bumser og uren hud!

I dag vides der så meget om, hvad der virker og ikke virker i behandlingen af akne, så det at blive aknefri ikke længere er hokus-pokus. Ingen - teenager eller voksen - skal derfor gå rundt med uren hud.

- Skrappe hudplejeprodukter og voldsomme behandlinger og de meget omtalte dybderens absolut ikke løsningen i kampen mod bumser, siger Mads Timmermann, der lover for gode resultater efter brug af hudplejeserien fra Danish Skin Care.

Uren hud kan også skyldes

  • Olieholdig kosmetik og cremer
  • Solbadning og solarium
  • Irritation fra bl.a. parfume, farvestoffer og irriterende ingredienser i vaskepulver, hudpleje o.l.
  • Provokation af stofskifte, bl.a. pga. pludselige store mængder sukker, fedt o.l.
  • Friktion på huden, bl.a. skrubbekorn, tætsiddende tøj o.l.

Desuden får vores livsstil og foreurening også noget af skylden for, at problemet vender tilbage i voksenlivet, og i 40-års-alderen slås 5% af kvinderne af problemet.

Danish Skin Care hudplejeserien er specielt udviklet til bekæmpelse af akne - hvad enten man lider af mange bumser, få bumser eller blot oplever udbrud i ny og næ. Serien skelner ikke i alder, men fokuserer på problemet, lover de.

Nysgerrig? Læs mere her

Læs også