14 tips til smukt hår
Skønhed

Smukt hår: 14 nemme tips

18. april 2017
af Christina Forsberg
De er altså ret gode, de her 14 hår-tips, du nemt selv kan afprøve – og hvem vil ikke gerne have endnu flottere lokker? Men øjenskygge i håret? Jo, tro os – det virker!

Vi bruger rigtig meget tid, penge og energi på det – vores hår - særligt i betragtning af, at det jo er dødt materiale. Det holder vores hoveder varme og hjælper med at regulere kropstemperaturen - og så er det selvfølgelig sjovt at style og farve det. Ikke meget andet kan ændre vores udtryk så udtrykkeligt som en ny frisure eller hårfarve. Det typiske hårstrå bliver på hovedet i tre til fem år, indtil det falder af eller vokser ud. Så lad os behandle det godt, mens det er der.

Læs også: 6 tips: Sådan får du det bedste ud af fint, skandinavisk hår

14 gode hår-tips

Passer du godt på dit hår? Ellers så tjek disse råd - de er alle lette at teste af derhjemme.

1. Yndlingsduft i håret

Miks nogle få dråber af din yndlingsparfume med dit hårstylingprodukt, inden du kommer det i håret. Så vil du få hår, der både ser godt ud og dufter skønt. En anden måde at få dit hår til at dufte dejligt på er ved at komme nogle få dråber af din favorit-essentielle olie i din shampoo. Fortynd en 250 ml flaske shampoo med halvt vand og tilsæt cirka 20 dråber essentiel olie, f.eks. lavendel.

2. Naturlige lyse striber

For naturlige highlights i håret kan du enten bruge hårprodukter, der indeholder citrusfrugt, eller komme nogle få dråber citronsaft i håret inden du skal ud i solen. Husk dog, at det virker ret udtørrende på håret!

https://imgix.femina.dk/citron_q.jpg

3. Undgå spaltede spidser

Lige efter at du har vasket dit hår, og mens det stadig er vådt, så vikl forsigtigt et håndklæde om håret, og lad bomulden absorbere fugten i stedet for at gnubbe i håret.

Læs også: Begår du disse fejl, når du børster dit hår?

4. Brug vegetabilske olier

Oliven-, jojoba-, og mandelolie er alle fantastiske håreliksirer. Er dit hår tykt og tungt, fungerer kokosolie også rigtig godt. Gør dit hår fugtigt, og kom en smule af olien i, indtil alt håret er dækket af olie. Kom en badehætte på, og vikl et varmt håndklæde om håret i en halv times tid. Vask ud med shampoo.

https://imgix.femina.dk/mandelolieqdk.jpg

Læs også: Alt det du bør vide om olier

5. Stærkere hår med vitaminer og mineraler

Tag evt. et tilskud af 50 mg B-complex to gange dagligt for at give mere styrke til dit hår. Mineralet selen er også gunstigt for at få et sundere hår. Ønsker du mere glans i håret, kan du prøve at tage 1000 mg kæmpenatlysolie tre gage dagligt.

6. Vask gråt hår med silvershampoo

Har du gråt hår, oplever du sikkert, at det hurtigt bliver trist, mere beskidt og tørt end før, og derfor er det vigtigt, at du vasker det dagligt. Prøv at bruge en blå shampoo, altså en silver-shampoo, da den fjerner det gule skær, der kan komme i håret.

Køb f.eks. L'Oréal Silver Shampoo, 500 ml, 199 kr. her

https://imgix.femina.dk/silvershampooq.jpg

7. Brug fugt-conditioner

Husk, at bruge conditioner mindst to-tre gange om ugen, særligt hvis du har fint, tyndt hår. Mange tror, conditioner vil få håret til at blive fladt, men faktisk kan en god conditioner med masser af fugt blokere for fugten i luften – og fugten fra luften kan rent faktisk få dit hår til at blive netop fladt. Husk at starte med at putte det i spidserne, og arbejd dig så opad i håret.

8. Tørt hår? Prøv avocado

Avocado blødgører hårstrået, tilfører protein og gør det dermed stærkere. Miks en moset blød avocado med en teske jojobaolie og en teske hvedekimolie. Kom blandingen i nyvasket fugtigt hår, og arbejd det grundigt ind. Kom en badehætte eller en plasticpose om håret, vent 15-30 minutter og vask håret grundigt.

https://imgix.femina.dk/avocado_q.jpg

Læs også: Tøm køkkenskabet - og lav skønhedsprodukter til din hud

9. Vask med rosmarin-te

Hvis du har fedtet hår, kan du prøve at vaske dit hår i stærk rosmarin-te. Ud over at være dejlig aromatisk indeholder krydderurten også essentielle olier, der hjælper med at styre overproduktionen af olie i hovedbunden. Kom en kop kogende vand over to spiseskefulde tørret rosmarin. Lad den trække i 20 minutter, si den, køl ned, og kom den i en tom plastikflaske. Opbevar flasken i badeværelset, og sprøjt lidt over dit hår efter hver vask. Du skal ikke skylle teen ud.

10. Brug din øjenskygge som highlighter

Skab nogle flotte effekter og nemme highlights i dit hår ved at komme lidt lys, champagne- eller guldfarvet øjenskygge på nogle hårlokker. Påføres bare med din normale makeupsvamp. Kan nemt vaskes ud.

Køb f.eks. Jane Iredale's Jane's Signature Gilded Collection, 265 kr, her

https://imgix.femina.dk/oejenskygge.jpg

11. Brug en luftfugter i soveværelset

Det kan være en god ide at have en såkaldt ”humidifier”, altså en luftfugter, i soveværelset – særligt om vinteren, hvor den tørre radiatorvarme kan være med til at udtørre dit hår og din hud.

12. Lufttør dit hår

Lad dit hår tørre naturligt, så ofte du kan komme til det. Så snart du tilfører varme til dit hår, sker der det samme som med et blad, der ligger i solen – det bliver tørt og porøst.

https://imgix.femina.dk/toerrehaarq.jpg

Læs også: Sådan får du sundt og skinnende hår

13. Giv hestehalen en pause

Hvis du til hverdag altid har dit hår sat i en hestehale, så tag elastikken ud mindst nogle timer dagligt, og giv dit hår en pause, hvor det bare hænger frit ned. Sørg i det hele taget for, at elastikken aldrig strammer dit hår – og sov aldrig med den på.

14. Væk med krus i håret

Er der opstået uønsket krus i håret, så kommer du bare en anelse håndcreme i hænderne og fordeler det forsigtigt over håret og i spidserne – så forsvinder de små krusninger.

Kilde: Reader’s digest

Artiklen indeholder affiliatelinks

Læs også