Det er vigtigt, du børster dit hår rigtigt
Skønhed

Begår du disse fejl, når du børster dit hår?

21. marts 2017
af Christina Forsberg
Dit hår kræver den rigtige pleje og herunder hører børstningen. ”Hvor svært kan det være?” tænker du måske – men tjek her, om du egentlig gør det rigtigt.

De fleste af os lader en børste eller kam glide gennem vores hår flere gange om dagen uden at tænke nærmere over det. Men børster du med lidt omtanke, får du faktisk en ekstra sund manke – for mange ved ikke, at de begår en del fejl, når de børster deres lokker.

Læs også: 10 tips: Sådan holder du dit hår sundt og smukt

Red dit hår rigtigt

Hvis du gerne vil have et sundt, mere skinnende og velplejet hår, er det ikke nok, at du bare lader plastickammen glide gennem dit hår i tide og utide hver dag. Med disse seks gode råd er du sikker på, at dit hår får de bedste betingelser for at se velplejet ud, skriver realsimple.

1 Pas på med at børste i vådt hår

Hårstrået er allermest skrøbeligt, når det er vådt og risikerer nemmere at knække. Derfor skal du aldrig slide løs med en børste i dit våde eller fugtige hår. Heldigvis kan du få børster, der er egnet til netop dette formål, og ellers kan du bruge en bredtakket kam, når du f.eks. har balsam i håret og gerne vil rede det ud.

2 Vælg den rigtige børste

Har du fint hår? Tykke hårstrå? Krøller eller glat hår? Du skal altid vælge børste efter din hårtype. Husk eksempelvis, at børster med vildsvinehår er velegnede til fint hår og bredtakkede kamme er gode til krøller.

Se, og køb et lille udvalg her:

Læs også: 10 gode tips til den optimale hår pleje

3 Børst ikke fra toppen og ned

Er du vant til at placere din børste i toppen af håret og så ellers rede nedad, kan du godt begynde at ændre din rutine. Start med at børste spidserne af håret, og arbejd dig langsomt opad. På den måde undgår du, at håret knækker, og støder du ind i filtret hår, så kom en smule leave-in-balsam på og prøv forsigtigt at rede totten ud. Når du har gjort det, kan du rede håret som du – måske – plejer: Fra toppen og ned. Det skal gøres for at fordele olierne i hårstrået.

Læs også: 5 tips til tykt og velplejet hår

4 Børst ikke for meget

Vi ved godt, at gamle film og magasiner fra 1950’erne anbefaler, at kvinder tager 100 strøg med børsten hver dag, men altså – der er sket en del på hårfronten siden dengang. Sandheden er, at hvis du børster håret for ofte, kan det stresse det yderste lag af dit hår, kaldet kuticula og resultere i tørt og skrøbeligt hår. En til to gange om dagen er en grundig gennemredning nok.

5 Bliv ikke bekymret over, at du fælder

Vi hader alle at spotte hår i vasken eller på børsten – det skal jo sidde på hovedet! Men bliv ikke bekymret, for det er helt almindeligt at fælde ca. 100 hår om dagen – og taget i betragtning at vi har ca. 100.000 hårfollikler, er det jo heller ikke så meget. Hvis du registrerer meget mere hårtab end sædvanligt, skal du selvfølgelig opsøge lægen.

Artiklen indeholder affiliate-links

Læs også