Skandinavisk fint hår
Skønhed

6 tips: Sådan får du det bedste ud af fint, skandinavisk hår!

17. februar 2017
af Charlotte Kobberøe Fink
foto: Shutterstock
Mange af os heroppe nordpå er indehavere af fint skandinavisk hår – som måske derfor har en tendens til både at klaske og se tyndt ud. Men ved du, hvordan dit hår skal styles – og hvilke faldgruber der kan være – så kan dit skandinaviske hår faktisk se virkelig lækkert ud.

De fleste af os har nok haft en dårlig hårdag eller to (eller 100) livet igennem. Og har du skandinavisk hår, er der en oplagt chance for, at problemet bundede i hår, der klaskede sammen i dét øjeblik, du slukkede føntørreren. Klassisk dansk fugtigt vejr bidrager heller ikke ligefrem til, at vores hår kommer nærmere at ligne noget fra en Loréal-reklame. Men fint hår er faktisk slet ikke dårligt hår – du skal bare vide, hvordan det skal behandles.

Q har spurgt frisør Rina Clemmensen, der underviser på Frisørskolen i København, til råds, og hun kommer her med sine gode tips til skandinavisk hår.

Vælg klipning, der passer til dit hår

Skandinavisk hår er ikke nødvendigvis lig med tyndt hår. Hårstråene er finere end andre hårtyper – men der kan godt være mange af dem. Det kan derfor være svært at sige præcis, hvilken klipning man skal vælge. Ens hovedform og hvordan håret er fordelt på hovedet har nemlig betydning for, hvilken frisure man skal vælge. Ofte klæder en lob, som er den lange page, som er meget populær for tiden, mange med fint hår. Men det er en god idé at spørge sin frisør til råds. Etager kan for eksempel skabe volumen, men er ens hår meget tyndt, kan det have den modsatte effekt.

Læs også: 10 tips: Sådan holder du dit hår sundt og smukt

Vask med måde

Lad være med at vaske håret for ofte, hvis du føler, at dit hår klasker. Hyppig hårvask gør dit hår glattere – og så falder det nemmere sammen. Hvis dit hår er meget lyst, enten farvet eller naturligt, kan du overveje at bruge en silver-shampoo, som gør den lysere farve klarere og mindre gullig. Ellers er volume-shampoo, selvfølgelig, en rigtig god idé, hvis man har fint hår.

Brug hårkuren rigtigt

Hårkur er altid godt, også til fint hår, fordi det giver fugt. Vær dog altid opmærksom på, at den kun skal i hårets længder – kommer du den i hele håret, bliver din hovedbund fedtet, og det tynger håret, så det ser klasket ud.

Volumen og mere volumen

Gå decideret efter produkter, der giver volume til det fine hår. For eksempel er en volumepulver eller en volumespray, som man bruger i hårbunden, rigtig gode løsninger. Saltvandsspray er også virkelig godt til fint hår. Det skaber et lækkert beachy-look, fordi at det gør håret lidt stift og giver det struktur og volume, så det fine hår bliver mere råt.

Læs også: Inspiration til kort hår: Se de flotte frisurer

Pas på med voks og olie

Voks skal man virkelig passe på med, for det kan i sandhed få fint hår til at klaske! Og selvom olie er god næring til håret, skal man være meget påpasselig med ik6ke at overdosere, hvis man har fint hår. Håret kommer nemlig hurtigt til at se fedtet ud – og så sker det samme, som hvis man bruger voks.

Farv aldrig håret selv

Det kan måske være fristende at spare lidt penge på frisørregningen, hvis du bare lige skal afprøve, om en ny hårfarve af dig. Men har du fint hår, kan det være en rigtig dårlig idé. Den farve, man selv kan købe, skal kunne passe til og virke på alle hårtyper, så kemien er ofte meget stærk. Og dét kan være en hård omgang for fint hår, der kan komme til at se både tørt og misfarvet ud. Så få altid dit hår farvet eller bleget hos frisøren.

Se tips til stylingsprodukter til fint hår i galleriet herunder:

Artiklen indeholder affiliate-links.

Læs også