https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2012/september/2012-38-5-tips-til-sund-haarpleje-p.jpg
Skønhed

Sådan får du sundt og skinnende hår

19. september 2012
af Pernille Lewinsky Kofoed
Kilder : netdoktor.dk, sundhedsguiden.dk, womensfitness.com/uk
Har dit hår mistet dets glans og ynde? Læs med her og få 5 tips til et sundt og skinnende hår

Hårets egentlige formål er at beskytte hovedet mod Uv-stråling. Derfor har mennesker, der lever i varme lande oftere krøllet hår. Men til trods for håret første formål vil vi jo gerne at det samtidigt ser sundt og skinnende ud.

Hårpleje er essentielt

For at opretholde sundt og skinnende hår er det vigtigt hvordan du plejer dit hår. Udover at spise mad der indeholder masser af vitaminer, mineraler og proteiner, hænger et sundt og smukt hår selvfølgelig også sammen med, hvordan du plejer det.

Hovedbundsmassage

Massér din hovedbund hver gang du vasker dit hår. Massage øger blodcirkulationen, og gør håret smukt og glansfuldt. Skyl håret igennem, så det er mættet af vand, og påfør din shampoo inden masseringen. Brug 3 - 5 min. på at massere hovedbunden, det skaber overraskende meget velvære og har tillige en afstressende effekt.

Dup dit hår tørt

Undlad at gnubbe håret tørt. Det virker næsten som sandpapir og ødelægger de fine kapillærer, som binder håret sammen og får det til at fremstå glansfuldt. Klem i stedet vandet ud af håret, og dup det tørt med et håndklæde.

Hår produkter til din hårtype

Sørg for at bruge nogle hår produkter, der passer til netop din hårtype og hovedbund. Der er en grund til, at der findes et hav af varianter indenfor hårpleje, så vælg i overensstemmelse med dit hårs behov. Kombinér gerne din indsats med at spise varieret; fisk som laks og makrel og grønt som broccoli og gulerødder er fantastisk for håret.

> Læs også : Hårolie giver håret glans, Q tester hårolier her!

Skyl dit hår i koldt vand

Skyl efter med koldt vand, når du har vasket håret. Det lukker hårsækkene og giver mere glans. Generelt er det en god ide at holde igen med for varmt vand, da det på sigt kan medvirke til at håret mister glans og glød.

Brug beskyttende styling produkter i dit hår

Brug varmebeskyttende hår produkter, hvis du bruger føntørrer, fladjern eller krøllejern. Der findes masser af produkter på markedet, som med fordel kan fordeles i håret, inden du styler det. Produkterne lægger en beskyttende hinde om hårstrået, så varmen fra hårapparatet ikke beskadiger håret i samme grad.

Læs også