appelsinhud
Skønhed

Sådan slipper du af med appelsinhud

12. juni 2015
af redaktionen
foto: Pantherstock m.fl.
Sommeren er lige om hjørnet, og det er lig med sol og varme – og dermed mere bar hud. Men for mange kvinder kan lysten til at flashe lårene i et par shorts blegne betydeligt, hvis appelsinhuden viser sit bulede ansigt på baller og lår. Læs med her og se, hvordan du slipper af med appelsinhud

Buler, smilehuller, cellulite og appelsinhud. (U)kært barn har mange navne. Og faktum er, at cirka 85 procent af alle danske kvinder på et eller andet tidspunkt i deres liv kommer til at døje med den såkaldte appelsinhud – som oftest kommer til udtryk på lår, baller og hofter i form af nopret og bulet hud, som minder om skrællen på en appelsin.

Appelsinhud kan opstå, når hudvævet ikke får nok næringsstoffer som for eksempel vand. Det får hudstrukturen til at ændre sig, så den trækker sig sammen og danner små fordybninger i huden, som ophobet fedt indenunder danner små buler i.

LÆS OGSÅ: Sådan mindsker du appelsinhud

Hormoner som østrogen, insulin og adrenalin og kortisol menes også at spille en rolle i udviklingen af cellulite, men der er dog endnu ikke foretaget nogen kliniske forsøg, der kan bevise dette.

Faktorer som køn, race - og hvorvidt man er disponeret for kredsløbs- og lymfesygdomme - menes også at have en indflydelse på udviklingen af celulite. Det samme gør sig gældende for mennesker med en stresset livsstil.

Der er desværre ikke fundet en endegyldig kur mod appelsinhud. Undersøgelser viser, at visse behandlinger såsom cremer og massage godt kan have en effekt – men stopper du med behandlingen, vil appelsinhuden komme igen.

Men et par nemme rutiner i dagligdagen kan hjælpe den glatte hud lidt på vej – så er det bare om at gøre det til en god vane:

1. Start din morgen med at massere huden under bruseren med en hamphandske, og skyl efter med iskoldt vand. Det sætter gang i blodcirkulationen, som er nedsat, når appelsinhud opstår.

2. Drik masser af vand. Put gerne friskpresset citronsaft i, der virker udrensende. Du kan også sætte gang i forbrændingen med en kop varm te med lidt tørret chili i.

3. Dyrk motion. Motion er og bliver appelsinhudens værste fjende. Det sætter gang i blodcirkulationen, sætter forbrændingen i gang og udskiller affaldsstoffer.

4. Anskaf en god creme mod cellulitis, som kan hjælpe den glatte hud på vej.

FEMINA tester 7-dages juicekur

5 cremer mod appelsinhud:

https://imgix.femina.dk/1524_celulite_0.jpg

Anti-Cellulitis Lotion fra Anjo -114 kroner.

https://imgix.femina.dk/1524_celulite_magasin.jpg

Celluli Eraser fra Biotherm - 399 kr.

https://imgix.femina.dk/1524_celulite_ezzence.jpg

Birch Cellulite Oil fra Weleda - 199 kr.

https://imgix.femina.dk/1524_celulite_ezzence2.jpg

Body-Countouring Serum for Embedded Cellulite fra Nuxe - 270 kr.

https://imgix.femina.dk/1524_celulite_selfcare.jpg

Læs også