appelsinhud
Skønhed

Sådan mindsker du appelsinhud

10. april 2014
af Sandie Winkel
Foto: Pantherstock
Ligner dine lår også mest af alt skrællen på en appelsin eller en slagmark? Her får du skønhedsekspertens gode råd til at komme appelsinhud til livs

Sådan mindsker du appelsinhud

Appelsinhud, cellulite, panniculose. Kært barn har mange navne. Og rigtig mange kvinder har de små bulede partier på lårene, bagdelen eller andre steder på kroppen. Men når man først har fået de uskønne buler, er der så overhovedet noget, man kan gøre, for at komme af med dem igen? Ja, men det er svært, siger makeupartist og kosmetolog Sandie Winkel.

- Når man først har fået cellulite kan det desværre være svært at komme af med. Det bedste, man kan gøre, er at dyrke motion for at styrke muskelvævet under huden, massere problemområderne, så blodcirkulationen øges og affaldsstofferne fjernes, spise sundt og drikke masser af vand, så kroppen bliver renset igennem, siger Sandie Winkel.

LÆS OGSÅ: Få flere tips til at slippe af med din appelsinhud

Herunder får du makeupartist og kosmetolog Sandie Winkels bud på tre andre ting, der kan mindske appelsinhuden:

Anti-cellulite produkter:

- Der findes desværre ingen mirakelcremer, men anti-cellulite produkter kan faktisk gøre en forskel. De forbedrer hudens kvalitet, hvilket betyder at cellerne fornyer sig hurtigere, og det stimulerer blodproduktionen. Og din hud bliver mere spændstig, glattere og mere glansfuld. En stor del af virkningen ligger dog nok mest af alt af den massage, man giver området ved at påføre produktet i cirkulære bevægelser som dermed stimulerer blodcirkulationen.

LÆS OGSÅ: Guide: Slip af med din appelsinhud

Tørbørstning:

Tørbørstning er nemt, billigt og kan gøres derhjemme. Tørbørstningen stimulerer blodcirkulationen og aktiverer lymfesystemet til at udskille affaldsstoffer og ophobet væske. Gentag hver morgen, inden du går i bad, og slut så badet af med det kolde gys for rigtig at sætte gang i alle kroppens celler.

Professionelle behandlinger:

Der findes et hav af tilbud om anti-cellulite behandlinger fra landets mange skønhedsklinikker. De fleste indeholder en form for bodyscrub og massage, evt. tilsat en kropsmaske og en omgang tørbørstning.. Den mere tekniske version kan du finde på klinikker, der tilbyder behandlingen endermologi. Endermologi er en dybdegående bindevævsmassage som er et effektivt våben mod appelsinhud. Endermologi udføres med en LPG-maskine, som masserer de bulede områder med et sugende tryk, der stimulerer cellerne til at arbejde mere effektivt, så huden bliver spændstig samtidig med at fedt og affaldsstoffer drænes.

Læs også