https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/woman50sprim.jpg
Skønhed

Sådan holder du dig sund – når du er i 50’erne

10. april 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed samt læge og zoneterapeut Søs Wollesen
Foto: Shutterstock
Vores krops behov ændrer sig med årene og derfor er det også forskellige ting, vi skal være opmærksom på, når det handler om en sund krop. Læge og zoneterapeut Søs Wollesen fortæller her, hvad du især har brug for, når du er i 50’erne.

Motion - dét er særligt godt
Hav særligt fokus på styrke- og udholdenhedstræning. Powerwalking, spinning, tennis, badminton, svømning, cykling og løb er effektive og stimulerende motionsformer, der styrker mange muskelgrupper, knoglerne og kredsløbet. Da balancen aftager med alderen, er det vigtigt at holde den ved lige ved hjælp af et trappetrin eller et vippebræt. Hold også smidigheden ved lige med f.eks. yoga og husk at strække ud før og efter træning.

Gør mere ud af de daglige aktiviteter. Læg mere energi i bevægelserne, brug enhver chance for at bevæge dig, løft rigtigt og stræk dig mange gange om dagen. Husk at have fokus på din vejrtrækning. Lav gerne vejrtrækningsøvelser flere gange dagligt, så dine celler får tilstrækkeligt ilt.

Kost - Dét kan du spise
Maden er som i 40'erne. Hvis din muskelmasse er intakt, bør du spise de samme mængder, og ellers er det vigtigt at fyre godt op under proteinerne, både de vegetabilske (bælgfrugter, tofu, nødder, kerner, korn og mælkeprodukter) og animalske (magert kød, fjerkræ og fisk).


> Læs også: Find de perfekte jeans til din kropsform


Kosttilskud - dét bør du supplere med
Spis et tilskud af D-vitamin i de mørke perioder af året og sørg i øvrigt for at opholde dig udenfor i de tidlige eller sene soltimer Hvis du ikke får tilstrækkeligt med kalkholdige fødevarer som mælkeprodukter, ost, nødder, gryn og grønt, bør du supplere med kalk for at styrke og vedligeholde dine knogler. Lider du af uro i benene, kan du overveje at tage et tilskud af magnesium, der virker muskelafslappende.

Hvis din kost ikke er tilstrækkeligt varieret, bør du tage et dagligt tilskud af vitaminer og mineraler, men ikke nødvendigvis hele året rundt.
Har du problemer med fordøjelsen, kan du supplere med fibre og mælkesyrebakterier, der også gavner immunforsvaret. Sørg for at tage et tilskud af omega-3 og 6, da de har en gavnlig effekt på kredsløbet, hjernen og leddene og smører huden indefra. Lider du af gener i forbindelse med overgangsalderen, kan tilskud af humleblomst-ekstrakt, Dong Quai eller soja virke lindrende. Soja anbefales dog ikke til kvinder, der har eller har haft en hormonfølsom brystkræft i familien eller selv har det. Har du udfordringer med at sove, kan tilskud af baldrian eller citronmelisse hjælpe.

Dét skal du være særligt opmærksom på
For mange kvinder betyder 50'erne, at overgangsalderen sætter ind eller er ved at være slut. Huden, musklerne og knoglerne påvirkes, når produktionen af kvindelige kønshormoner falder. Da også stofskiftet falder, skal du passe på med kalorieindtaget og tilpasse aktivitetsniveauet til, hvad du spiser.


> Læs også: Sådan holder du dig sund i 30'erne

> Læs også: Sådan holder du dig sund i 40'erne

IMEDEEN Time Perfection™ henvender sig til kvinder 40+. Time Perfection mindsker fine linjer og rynker og forbedrer hudkvaliteten og fugtbalancen. Hjælper med at beskytte huden mod skader fra solens UV stråler. Får din hud til at føles blødere, mere smidig og fugtmættet og ikke kun i ansigtet.

60 stk - 449 kr

Læs også