https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/woman30prim.jpg
Skønhed

Sådan holder du dig sund – når du er i 30’erne

10. april 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed samt læge og zoneterapeut Søs Wollesen
Foto: Shutterstock
Det er ikke det samme, der skal til, for at holder vores krop sund gennem hele livet. Det ændrer sig med årene. Læs med, når læge og zoneterapeut Søs Wollesen fortæller, hvad du især har brug for i 30’erne.

Motion - dét er særligt godt
Har motion ikke tidligere været en udpræget del af din hverdag, så bør du få det implementeret nu. Hav fokus på aerobe træningsformer som gang, løb, cykling uden spurt, svømning og dans. Og dyrk styrketræning, som medvirker til at øge og vedligeholde din muskelmasse. Derved sikrer du din knoglemasse-tæthed, knogleopbygning, og at din forbrænding holdes oppe.

Kost - sådan kan du spise
Når det gælder kosten, skal du begynde at tænke i sammensætningen af din mad. Spis varieret og få jern via kosten - spis f.eks. fuldkorn, kød (og lever, hvis du kan lide det), bælgfrugter og grønne grøntsager. For at holde forbrændingen i gang, skal der flere proteiner, både animalske (magert kød, æg og fisk) og vegetabilske (bønner, ærter og linser), på tallerknen. En kødfri dag om ugen gavner desuden fordøjelsessystemet.

> Læs også: Find de perfekte jeans til din kropsform

Kosttilskud - dét bør du supplere med
Hvis du i perioder har meget travlt, sover for lidt eller spiser uregelmæssigt, kan det være en god ide at supplere med et velkomponeret multivitamin-mineraltilskud, der sikrer dig 100 % af den anbefalede daglige tilførsel af vitaminer og mineraler. Spiser du ikke mælkeprodukter, bør du supplere med kalk for at sikre regelmæssig og tilstrækkelig kalktilførsel.

Dét skal du være særligt opmærksom på
Det er nok de færreste, der i dette årti tænker over, at deres knoglers opbygning har toppet, og at knoglenedbrydningen nu er en anelse større end opbygningen. Desuden reduceres stofskiftet en anelse, hvilket betyder, at du skal være opmærksom på sammensætningen af din kost og portionernes størrelse, medmindre styrketræning fylder væsentligt i træningsskemaet, for så vil din forbrænding fortsat være god og stabil.

> Læs også: Sådan holder du dig sund i 40'erne

> Læs også: Sådan holder du dig sund i 50'erne

IMEDEEN Derma One™ forbedrer hudkvaliteten og fugtbalancen. Får din hud til at føles blødere, mere smidig og fugtmættet ikke kun i ansigtet, men over hele kroppen. Derma One henvender sig til kvinder fra 30+.

60 stk, 370 kr

Læs også