https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/egangsbilleder-2013/december/jeans-guide-9.jpg
Stil

Find de perfekte jeans til din kropsform

12. december 2013
af Redaktionen
Foto: PR og Illustration: Pia Olsen
Jagten på de helt rigtige jeans kan være udfordrende! Men ved du hvad du skal gå efter, bliver det nemmere. Få her en række tips til, hvordan du bedst muligt komplimenterer din figur.

Jeans til din kropsform: Timeglas

Timeglasset er den heldige kropsform, der kan bære det meste. Er du et udtalt timeglas med meget brede hofter, meget stor barm samt en lille talje, kan du sammenligne dig med pæreformen, fordi kunsten så er at finde en type jeans, der sidder til i taljen. Oasis laver en super type jeans til netop dette "problem", der hedder Cherry. Acne har også et par jeans, der hedder 5 Pocket Skin, der er eminent til timeglasset, da de holder maven pænt inde, uden at gøre ondt, og så er de smalle i benene.

Tip til timeglasset: Store lommer

Har du en stor rumpe, så er det meget vigtig at vælge lommer, der ikke er små.

Jeans til timeglasset:

Diesel, Livier, 899 kr
Oasis, Cherry, 499 kr.
ACNE, 5 Pocket Skin, 1.295 kr.

Jeans til din kropsform: Æbleform

Rigtig mange æbleformede har ikke så meget rumpe, og det kan være svært at finde noget, der sidder rigtig godt. Kunsten er at finde en type, der sidder godt på maven, der ofte er rund, og som komplimenterer både numse og ben. For den æbleformede er det rigtig flot at vælge en type med meget smalle ben, og som ikke sidder stramt oppe ved maven. Derimod skal de være løse og bløde foroven, så maven ikke spændes helt ind - det er hverken pænt eller behageligt. Det klassiske mærke Brax laver et par rigtig flotte jeans (Shakira) til damer med fylde på maven. Modellen er super blød foroven og smalle i benene, og det er netop det, den æbleformede skal gå efter. Designers Remix' skinny jeans (Suit Sharp) er også super gode, da de er bløde i taljen.

Tip til æblet: Slid på lårene

Slid på lårene kan få den nederste del af benet til at syne meget kort. Gå derfor efter slid, der sidder rimelig højt.

Jeans til æblet:

Designers Remix, Suit Sharp, 899 kr.
Brax, Shakira, 999 kr.
Topshop, Leigh Skinny Jeans, 449 kr.

Jeans til din kropsform: Pæreform

For et par år siden talte man om, at bootcut (hvor bukser går ud forneden, red.) var det helt rigtige til pæreformen. Sådan er det ikke mere, mest af alt fordi det ikke længere er så hipt. Er du en pære med en stor bag, skal du dog ikke vælge en super skinny model, men en med lige ben. Det vigtigste for en pære (gælder sådan set også for de andre kropsformer) er, hvordan de sidder i taljen. En pæreformet vil ofte have problemer med, at bukserne gaber i lænden. Kunsten er derfor at vælge et par jeans, der går flot ind i taljen, og som har et gode lommer, ikke for små, bagpå, og som ikke sidder for langt fra hinanden. Det får nemlig numsen til at se større ud. En god idé er også at finde et par jeans, der ikke går alt for højt op i taljen, da du dermed "skærer" et stykke af måsen og får den til at syne mindre. Dog skal du passe på, at taljen ikke er for lavtaljet, så du får de klassiske hånddeller ude i siden, og det kan være rigtig svært at finde. Gode typer jeans til den pæreformede er f.eks. Marion fra Lee (lige ben) eller Jasper Conran Lift&Shape (smalle ben).

Tip til pæren: Lav talje

Kan være god til pæreformen, fordi de skærer en bid af rumpen.

Jeans til pæren:

Lee, Marion, 799 kr.

Topshop, Kristen, 449 kr.

Levi's, Modern Demi Straight, 999 kr.

Jeans til din kropsform: Gulerod

Guleroden er kendetegnet ved en drengeskikkelse, hvor du nærmest går lige op og ned. Du kan både være en lille gulerod i str. 34 og en stor gulerod i str. 42. Her er Tommy Hilfiger-jeans virkelig gode. Guleroden kan ofte sagtens bære lavtaljede jeans, og nogle gange er det også det, der er pænest. Det kommer dog an på, hvilken slags gulerod du er, for du kan sagtens være meget tynd og få den største delle af lavtaljede
jeans, og det er der jo ikke nogen, der ønsker. Lee har lavet en model, der hedder Scarlett, der er super god til denne kropsform.

Tip til guleroden: Små lommer

Mindre lommer komplimenterer en lille bagdel.

Jeans til guleroden:

Tommy Hilfiger, Naomi, 700 kr.
Diesel, Ronhoir, 1.095 kr.
Lee, Scarlett, 749 kr.

Læs også