https://imgix.femina.dk/media/websites/qmag-dot-dk/website/engangsbilleder-2014/april/woman40prim.jpg
Skønhed

Sådan holder du dig sund – når du er i 40’erne

10. april 2014
af Pernille Lewinsky Kofoed samt læge og zoneterapeut Søs Wollesen
Foto: Shutterstock
Det er ikke det samme, der skal til, for at holder vores krop sund gennem hele livet. Det ændrer sig med årene. Hér fortæller læge og zoneterapeut Søs Wollesen, hvad du især har brug for, når du er i 40’erne.

Motion - dét er særligt godt
Da mange sidder dobbelt så meget ned i 40'erne som i 20'erne og 30'erne, er det vigtigt at være aktiv hver dag og dyrke motion flere gange om ugen. Der bør i højere grad være fokus på styrketræning for at modvirke aldersbetinget muskeltab, som kan være op til to kilo per år - særligt i de år, hvor overgangsalderen raser. Du bør dyrke udholdenhedstræning ved høj intensitet - dvs. det skal være temmelig svært at tale, mens du træner - mindst to gange om ugen. Særligt tennis, spinning, trappe- og andre kredsløbsmaskiner, cykling, boldspil og andre aerobe træningsformer er effektive, da de inddrager mange muskelgrupper.

Kost - Dét kan du spise
Kosten skal portion-justeres, og kalorieindtaget bør tilpasses din forbrænding. Hold igen med det usunde fedt og sørg for at spise masser af omega-3 for at styrke leddene, hjernen, kredsløbet og hormonerne. Skru op for grønt og frugt med stærke farver. De indeholder store mængder antioxidanter og bidrager på en naturlig måde til antiage- processer i kroppen. Sørg for at få planteøstrogener via kosten. Spis f.eks. bælgfrugter, grove korn og grøntsager, der medvirker til at understøtte dannelsen af kvindelige kønshormoner. Pift maden op med friske krydderurter. De indeholder masser af aktive stoffer, vitaminer og plantenæringsstoffer.


> Læs også: Find de perfekte jeans til din kropsform


Kosttilskud - dét bør du supplere med
Hvis du ikke spiser en tilstrækkelig kalkholdig kost med mælkeprodukter, ost, nødder, gryn og grønt, bør du supplere med kalk, magnesium, D3- og K2-vitamin for at styrke og vedligeholde knoglerne. Og hvis du ikke spiser fisk et par gange om ugen, bør du supplere med omega-3. Er der tegn på, at hormonerne spiller dig et puds, kan du eventuelt tage et tilskud af Dong quai eller Vitex agnus-castus.

Dét skal du være særligt opmærksom på
En del kvinder glider umærkeligt og uden de store påvirkninger igennem 40'erne, hvor det for andre er det årti, hvor de mærker mange forandringer i kroppen. Hormonniveauerne begynder så småt at ændres, og du vil måske opleve, at der nu er flere menstruationscyklusser uden ægløsning, hvilket ofte betyder reaktioner i kroppen - fysisk og mentalt. Desuden aftager muskelmassen, hvorved stofskiftet falder, og mange oplever derfor, at de tager på.

> Læs også: Sådan holder du dig sund i 30'erne


> Læs også: Sådan holder du dig sund i 50'erne

IMEDEEN Time Perfection™ henvender sig til kvinder 40+. Time Perfection mindsker fine linjer og rynker og forbedrer hudkvaliteten og fugtbalancen. Hjælper med at beskytte huden mod skader fra solens UV stråler. Får din hud til at føles blødere, mere smidig og fugtmættet og ikke kun i ansigtet.

60 stk - 449 kr

Læs også