Fastelavn: Ansigtsmaling
Skønhed

Sådan beskytter du dit barns hud til fastelavn

22. februar 2017
af Anne Romanelli
For mange børn er ansigtsmaling en stor del af fastelavnsudklædningen, men sminken kan desværre være hård for barnehuden. Derover ligger fastelavn også i vinterperioden, som i forvejen er streng for huden. Her er nogle gode råd, til hvordan du beskytter dit barns hud her i fastelavnstiden.

Fastelavn er lige rundt om hjørnet, og overalt i det danske land skal der spises fastelavnsboller og slås katten af tønden.

Rundt omkring udklækkes små prinsesser, superhelte og farlige dyr, i takt med at børnene klæder sig ud og sminker sig. Men desværre kan fastelavnssminken være skadelig for en sart barnehud.

Hudplejeproducenten Neutral, der er deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark, giver her nogle gode råd til, hvordan man bedst muligt håndterer fastelavnssminken, passer på sit barns hud og dermed også siger nej tak til hudallergi:

Et underlag fed creme

Inden sminken påføres, er det en god idé at lægge et underlag af fed creme i hele ansigtet. Og hvis der evt. skal sminkes andre steder. En fedtcreme er med til at danne et beskyttende underlag, ligesom det også vil gøre det nemmere at få sminken af efterfølgende. Anvend sminken på et så lille område af huden som muligt. Brug ikke sminke på hud med eksem eller udslæt, eller hvis huden er tør og sprukken.

Farlig fastelavnssminke - 18 produkter frarådes

Lad ikke sminken sidde for længe

Selvom det er sjovt at være klædt ud, er det vigtigt at sminken ikke sidder på for længe og trænger ind i huden. Rens sminken grundigt af med lidt parfumefri sæbe og varmt vand. Hvis sminken er fedtbaseret kan det være godt at bruge en ansigtsvask. Smør huden ind i et lag fed creme efterfølgende for at tilføre huden fugt.

Her kan du købe vådservietter uden parfume, parabener og farvestoffer >>

Fastelavn og kulde

Det har efterhånden været koldt i mange måneder, og huden er derfor i forvejen hårdt afprøvet. Derudover har mange traditioner for f. eks. at slå katten af tønden udenfor. Vær derfor opmærksom på også at smøre andre udsatte steder som hænder og hals. Påfør cremen 15–30 min. inden de skal ud i kulden.

Nem opskrift: Sy en sød klovnedragt til fastelavn

Ha’ helt styr på indholdet

Det virker måske indlysende, men mange glemmer i farten at kigge på varedeklarationen. Det er vigtigt at gøre med alle produkter – også fastelavnssminke. Check evt. indholdsstofferne først om det indeholder allergifremkaldende stoffer. Kan checkes i Kemilex. Vælg også produkter uden parfume og evt. faste farver frem for flydende, da de flydende kan indeholde mere konserveringsmiddel. Døjer dit barn med eksem, kan man overveje alternativer som f.eks. en maske i stedet for at påføre sminke på huden.

Læs også:

Sådan undgår du skadelig kemi i børnetøj

Sådan undgår du legetøj fyldt med kemi

Nye møbler er fyldt med skadelige kemikalier

Læs også