https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/haar/tips-og-trends/2012/11/1244-5-tips-der-giver-dig-sundt-og-laekkert-haar/1244-5-tips-der-goer-dit-haar-sundt-og-laekkert-art.jpg
Skønhed

5 tips der gør dit hår sundt og lækkert

6. november 2012
af Caroline Malmgren og Mathilde Lerche, erhvervspraktikanter, FEMINA
Foto: Pantherstock
Der skal ikke så meget til, som man tror, for at få uimodståeligt blødt og glansfuldt hår

1. Plej håret
Hver gang du vasker hår, er det vigtigt at du bruger balsam, specielt i spidserne. Balsam medvirker til, at håret bliver stærkere, blødere og mere glansfuldt. Brug 1 gang om ugen en god hårkur, og lad den sidde i, i flere minutter.

Læs også: Vil det klæde diig med pandehår? Bliv guidet her

2. Ikke for stramt
Undgå for stramme frisurer som hestehale, knold og fletninger. Hårelastikker og andre håraccesories kan være med til at ødelægge håret, så slå håret ud en gang i mellem.

3. Sig ja til saksen
Selvom man tit gerne vil undgå det, har håret godt af at blive klippet af og til. Så sig ja til saksen, og bliv klippet en gang i mellem. Gerne med 6-8 ugers mellemrum.

4. Brug beskyttelse
Håret kan hurtigt blive fladt og slidt, hvis det bliver udsat for meget varme. Brug derfor altid varmebeskyttende hårprodukter, før du styler, og føntørrer det. Også solen kan skade på håret, så beskyt håret med en cool solhat!

Læs også: Test af føntørrere

5. Vær kærlig
De fleste hårlokker er ekstra overfølsomme, så undgå at gnide og børste håret, når det er vådt. Brug i stedet for en bred kam, og slip for slidte spidser!
Undgå også at sætte håret op når det er vådt, sker det for tit, er der risiko for at det kan mugne.

Kilde: www.health.com

Læs også