https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/haar/tips-og-trends/2012/08/1232-guide-til-pandehaar/1232-pandehaar-swi.jpg
Skønhed

Guide: Find pandehåret der passer til dig

9. august 2012
af Charlotte Hallbæck
Foto: Pantherstock og All Over
Overvejer du pandehår? Så husk, at det findes i mange forskellige udgaver – og det gælder om at finde lige præcis den form, som passer bedst til dit ansigt. Bliv inspireret til dit nye pandehår her

Pandehår kan være smukt til de fleste typer, og så er det perfekt, hvis du gerne vil skjule en høj pande eller bekymringsrynkerne i panden. Men inden du kaster dig ud i det, skal du overveje følgende ting:

- Pandehår skal klippes ofte (ca. hver 4 uge)
- Fortryder du, tager det lang tid, før det vokser ud igen
- Har du tendens til fedtet hud, skal du overveje en ekstra gang, da pandehåret vil fedte huden yderligere
- Har du krøller, skal du også overveje en ekstra gang, da det kan være svært at få det til at sidde

Læs også: Find den bedste frisure til din ansigtsform

FIND PANDEHÅRET TIL DIN ANSIGTSFORM

Oval ansigtsform

Dit ovale ansigt kan bære de fleste typer pandehår. Det eneste du skal overveje, er, om det passer til din hårtype og længde.

Rund ansigtsform

Dit runde ansigt har brug for lange, bløde pandelokker, der følger kinderne. På den måde undgår du at få et endnu mere rundt ansigt.

Aflang ansigtsform

Vælg en type pandehår, der bløde dit lange ansigt op. Det kan f.eks. være et pandehår, der går lige til øjenbrynene (og dermed giver indtryk af, at dit ansigt er kortere, end det er). Du kan også vælge at få lange, graduerede lag, der følger dit ansigts form.

Firkantet ansigtsform

Et skråt pandehår eller et langt pandehår, der følger din kæbelinje, vil bløde dit firkantede ansigt op og gøre det mere rundt.

Hjerteformet ansigtsform

Dit hjerteformede ansigt vil tage sig godt ud med et skarpskåret pandehår. Men alt efter om du er ude på at fremhæve eller skjule din hjerteform, kan du også sagtens springe ud i andre typer pandehår.

Læs også: 6 tips til dig, der overvejer pagehår

SÅDAN STYLER DU DIT PANDEHÅR

1. Kram pandehåret med et håndklæde, så du får vandet ud.

2. Brug et stylingprodukt der passer til din hårtype og tekstur.

3. Del pandehåret i flere små sektioner og føntør dem en sektion af gangen. Husk at føntørre ned langs håret, så du sørger for, at hårstråene lukker sig af varmen og bliver mere glansfulde.

4. Vil du gerne have lidt bevægelse i pandehåret, kan du bruge en lille, rund børste, mens du føntørrer. Alternativt kan du også bruge et glattejern til det sidste finish - men pas på! Du skal ikke lade det sidde for længe det samme sted, da der så er risiko for, at du brænder håret. Husk at bruge et varmebeskyttende produkt inden.

5. Slut af med lidt hårspray, der holder pandehåret på plads.

Kilde: Marie Claire

SE HVILKET PANDEHÅR DE KENDTE KVINDER HAR VALGT I GALLERIET HERUNDER

Læs også