new balance skosamarbejde
Mode

To af tidens mest populære slags sko mødes i én. Og vi ved ikke helt, hvad vi synes

23. april 2024
Af Christoffer Mygind Juul
Foto: Spotlight /Launchmetrics
Skonyheden er en hybrid mellem to klassikere og vil uden tvivl skille vandene. For puster skoen nyt liv i noget, der ikke behøver nyt liv, eller er det en manifestation af fremtidens skotøj?

Umage par i skoenes verden har vi det seneste par år set en del til.

Fra luksushuset Balenciagas møde med de fodformerede Crocs-sko i et samarbejde, der blev dømt mere sære end seværdige i 2022, til Nikes 2020-samarbejde med isuniverset Ben & Jerrys om en helt særlig version af modellen "SB Dunk Low" med print og et smeltende Nike-logo.

Det kan umiddelbart virke som om, at der ikke eksisterer nogle grænser for, hvilke brands man kan sætte i stævne om en sko og hvilke stilarter man kan kombinere i jagten på det næste virale skohit.

Alligevel står nogle samarbejder på skofronten ud blandt mængden og tvinger skoelskere til at stoppe op.

Og det må man sige er tilfældet med at det nyeste samarbejde fra skomærket New Balance gør.

Skomærket, der er blevet kendt for at tage såkaldte far-sneakers fra at være cringe til at være cool, har nemlig med modellen "1906L" lavet et samarbejde mellem to slags sko - en sneaker og en loafer.

https://imgix.femina.dk/2024-04-23/preview-new-balance-1906l-loafer-metallic-silver-4-1100x732.jpg
Foto: PR

Bevares, vi har set loafers med gummisåle fra sneakers tidligere, ligesom vi har set detaljer fra sneakers blive brugt til at gøre klassiske sko mere afslappede. Men der er alligevel noget helt særligt ved de nye "1906L" fra New Balance.

Modellen blev egentlig til i forbindelse med New Balances samarbejde med designer Junya Watanyabe, der præsenterede den i januar 2024 ved sit show under modeugen i Paris.

Her havde den japanske designer lånt elementer fra den klassiske New Balance 1906-model og parret dem med loaferens karakteriske og klassiske udformning.

https://imgix.femina.dk/2024-04-23/Watanabe-m-F24-034.jpg
Foto: Launchmetrics / Spotlight

Siden kom skoene i en grøn version, og nu har skomærket løftet sløret for en version i sølvgrå - præcis som sin 1906-forfader.

Og hvor 1906-modellen for mange sneakersfans er en klassiker i streetwear-kulturen, er loafers et nøgleelement i den klassiske garderobe, der netop nu er mere populær end nogensinde før, selvom den egentlig aldrig har været ude af modebilledet siden sin udbredelse 1950’erne.

I det umage møde mellem sneakers og loafers har New Balance med 1906L skabt en sko, der på én og samme tid virker både frastødende og underligt dragende. Som om man havde set den før, og så alligevel ikke.

Men det er måske netop det, sko af den kaliber skal kunne - skille vandene? Gerne med udgangspunkt i det humoristiske.

Vi så det senest med MSCHs tegneseriestøvler Big Red Boots, der gik viralt for sit mærkværdige udseende, mens det spanske modehus Loewe også tyr til humoren med sine markante stiletter med hæle, der ligner makeupbørster og røde balloner.

https://imgix.femina.dk/2024-04-23/f105874a-60ad-48f7-b123-7e3952dc4391.jpeg
Loewe bruger også humoren med et par stiletter med hæle, der ligner makeupbørster.
Foto: Loewe

Humoren har også en rolle med disse sloafers (selv tak for den hjemmelavede sammensætning af sneakers og loafers), men uden helt at krydse grænsen som grinagtige.

Og lige præcis dét skal nok gøre den til en nødvendig kuriositet blandt skofans - heriblandt undertegnede.

Læs også