scandi hair line trend
Hår

Træt af at dit hår bliver lysnet i solen? Det skal du ikke være ifølge ny hårtrend

7. juni 2024
Af Malin Iden, kk.no. Oversat af redaktionen
Foto: Stephen Lovekin/Shutterstock/Ritzau Scanpix
Ifølge en frisør er der stor efterspørgsel på frisuren lige nu.

Nu nærmer sommeren sig med hastige skridt.

Og en ny sæson er også lig med nye trends, og det gælder også hårtrends.

Måske har du hørt om "scandi hairline" tidligere? Frisuren er nemlig ikke helt ny, men i løbet af de seneste par år er den blevet enormt populær.

Og nu fastslår magasinet Cosmopolitan, at "scandi hairline" bliver sommerens helt store hårtrend.

Trenden bærer præg af et naturligt og let look og går næsten ubemærket hen. For at opnå hårfarven benyttes der en farveteknik, hvor man lysner babyhårene omkring ansigtet, skriver magasinet.

Navnet er baseret på den måde, hvorpå det typisk blonde hår, som mange skandinavere har, bliver lysnet af solen. Og ifølge frisør Amalia Berglund, der er hårstylist for den svenske influencer og modedesigner Matilda Djerf, er det Djerf, der gjorde trenden populær.

Ifølge Berglund efterspørger kunderne hele tiden "scandi hairline" - så meget, at hun laver det "mange gange hver uge", siger hun til magasinet.

Scandi hairline skal derfor se mere naturlig ud og adskiller sig for eksempel fra "money piece"-trenden, hvor lysere hårpartier i fronten står i kontrast til resten af hårfarven.

- Scandi hairline er en trend, der opstod i USA, fordi amerikanerne gerne ville minde mere om os blondiner i Skandinavien. Det indebærer en afblegning af de tynde hår omkring ansigtet, helst babyhårene. Det vil give mere liv til ansigtet og få dig til at fremstå meget mere blond, end du allerede er.

Sådan har frisør Isabella Schak fra den norske frisørkæde Adam og Eva tidligere sagt til kk.no

Hun tilføjer, at efterspørgslen er blevet ekstremt høj efter, at udtrykket har spredt sig på TikTok.

Denne artikel blev første gang bragt af KK.no, der også er ejet af Aller Media. Dette er en oversat og redigeret version.

Læs også