indendørs planter
Stil

7 indendørs planter der kan leve med meget lidt lys

17. maj 2017
af Caroline Tranberg
Foto: Floradania
Når man taler om solen, så skinner den - men ikke altid på dine planter. Skyggeplanter er blevet populære, fordi de trives bedst uden direkte sollys, samtidig med de blomstrer hele året og er lette at passe. Vi har fundet seks indendørs planter der tåler skygge

7 indendørs planter der kan leve med meget lidt lys

Hjertefilodendron (Philodendron scandens)

planter

Hjertefilodendron stammer fra junglebunden i Brasilien. Den kan derfor ikke lide direkte sol, og vil gerne stå i et rum med en høj luftfugtighed. Hjertefilodendron er også en af de planter, der er god for boligen, da den renser luften for giftstoffer. For optimale forhold vandes pottejorden cirka en gang om ugen. Den må gerne tørre lidt ud mellem vandingerne.

planter

Den sydamerikanske Blomstervugge blomstrer det meste af året. De små hvide blomster springer ud fra små ”vugger” ved bladenes violette rod, heraf navnet. Fra august til januar behøver blomstervuggen næsten ingen vanding, mens den i sommerperioden vandes jævnligt.

Chirita Tamiana

planter

Chirita Tamiana kommer fra det nordlige Vietnam. Fra januar til september blomstrer planten med små hvide blomster, der har et strejf af lilla. Chirita vandes cirka en gang om ugen og må gerne tørre lidt ud mellem vandingerne.

planter

Som mange andre bregner trives den afrikanske fugleredebregne godt i skyggen. Samtidig gavner den indeklimaet, fordi den renser luften. Den er nem at passe med vanding cirka en gang om ugen, og så må den gerne tørre ud mellem vandingerne. Fugleredebregnen må dog ikke vandes i bladrosetten.

Lepismium bolivianum

planter

Lepismium bolivianum er en sukkulent, som vokser vildt i Sydamerika, hvor den slynger sig langs klippesider og skrå bjergvægge. Plantens sæson strækker sig fra januar til april og igen fra juni til december. Ligesom de fleste andre skyggeplanter holdes pottejorden fugtig med vand cirka en gang om ugen.

planter

Den sydamerikanske Fredslilje blomstrer året rundt - i vinterperioden især hvis den placeres et sted med høj luftfugtighed. Planten får cirka 2-3 blomster ad gangen, som hver især holder en måned. Om sommeren må Fredsliljen gerne vandes 2-3 gange om ugen, mens 1 gang er nok om vinteren.

OBS! Vær opmærksom på, at fredsliljen er giftig for både hunde, katte og mennesker, og derfor bør placeres med omtanke.

Måneskin (Scindapsus pictus)

planter

Måneskin stammer fra Asien. Den trives bedst i skygge og skal helst være fugtig hele tiden, dvs. vand den cirka en gang om ugen. Måneskin blomstrer året rundt, hvis du holder den jævnt fugtig med vand cirka en gang om ugen. Du kan let formere din plante: find et blad med stilk eller en lang stikling og sæt den i jord. Den vil slå rødder efter 2-3 uger.

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også