https://imgix.femina.dk/media/article/planter_i_dit_hjem.jpg
Stil

DIY: 5 fede idéer til dine indendørs planter

27. oktober 2016
af Pernille Albers
Vi er vilde med planter i indretningen, og trenden med masser af indendørs grønt har efterhånden stået på i nogle år. Her er fem nemme idéer – lige til at gå til.

KOKEDAMER

https://imgix.femina.dk/kopi_af_femina-10.jpg
De svævende planter er et friskt pust og en super spændende måde at have planter på i boligen. Du kan købe de færdige planteplaneter, eller du kan give dig i kast med at lave dem selv. Du skal bruge:BonsaijordFint spagnumSølvmosGuldvindselGuldbonsaitrådOrkidéSaksVandSpansk mos (Tillandsia-mos) Se trin for trin-billeder af, hvordan du laver de fine kokedamer her TIP: Vand dine kokedamer med en vandforstøver dagligt. Mossen skal hele tiden holdes fugtig. På billedet: Kokedamer kan købes færdige på planteplaneter.

HÆNGENDE HAVER

https://imgix.femina.dk/kopi_af_femina-04_0.jpg
Gå all-in og skab huleagtig junglestemning i din bolig. Du bestemmer selv, hvor tæt og vildt det skal være. Supplér med en smuk pære i fatning, og du har en unik lampe og dekoration i ét. Du skal bruge:SnorKrukkerRundstok i metalMessingkæderPlanteophæng, sortStore glødepærer (oversize)Stofledning og fatningPlanter Sådan gør du:Hæng en stang op over dit bord. Brug messingkæder, og fæstn dem i loftet. Køb eller lav ophæng i snor til dine krukker, og hæng dem op i stangen. Vælg planter med lange grene, og vikl dem rundt om stangen, så den bliver skjult af planter. Brug helst planter, der ikke kræver for meget vand. Kombinér med en flot hængepotte fra Ferm Living. Køb den her

På billedet: Metalstang fra den lokale smed, planteophæng i sort fra Madam Stoltz, messingfatning fra House Doctor, krukker fra Plantorama, tallerkener fra House doctor, stole, Tolix, fra Mouret Interieur, bordpladen er en gammel plade fra et nedbrydningsfirma.

PLANTEHYLDE

https://imgix.femina.dk/kopi_af_femina-09.jpg
Tænk anderledes og smid planterne op på en plantehylde på væggen. Du skal bruge:3 planter1 brætReb3 krukker uden huli bunden Sådan gør du:Brug en stiksav og lav tre huller i dit træ. Hullerne skal være lidt mindre i diameter end dine krukker.Bor 4 huller i hjørnerne, og placér reb i disse.Plant planter i krukker, og placér krukkerne i hullerne i hylden.Hæng hylden op i et par kroge. På billedet: Reb fra Bauhaus, krukker fra Plantorama, sofa fra House Doctor. Find et stort udvalg af flotte urtepotter her

PLANT EN VÆG

https://imgix.femina.dk/kopi_af_femina-01_2.jpg
En plantevæg er et sjovt alternativ til et almindeligt billede eller maleri. Du kan købe dem færdige eller lave din egen unikke væg. De giver en flot jungleagtig stemning i dit hjem. Du skal bruge:Rionet (fra byggemarkedet)10-12 billige ovale spånkurveForskellige planter, f.eks. efeu, kaktus og sukkulentS-krogeGrøn maling Sådan gør du:Mal alle dine spånkurve grønne. Bor 2 huller i hver til s-krogene. Plant dine planter i kurvene. Hæng rionettet op på væggen, og hæng dine kurve på s-krogene. Der må gerne være tomme huller mellem planterne – efterhånden som planterne gror, vil de udfylde de tomme felter. Ønsker du en helt tæt væg med et jungleagtigt udtryk, placerer du bare plantekurvene lidt tættere fra start af. TIP: Køb kurve, der er foret med plastik, så du kan vande i dem. Når kurvene hænger i s-kroge, er de nemme at tage af og ekspedere ud i vasken, når de skal vandes.

På billedet: Rionet fra Jem og fix, spånkurve fra Nordiq, planter fra Plantorama, grøn maling (Classic Green 6243) fra Jotun.

KERAMIK & KATTEGRÆS

https://imgix.femina.dk/kopi_af_femina-12.jpg

Brug alverdens kopper, skåle og fine keramikfund som urtepotter. Plant kattegræs i dem – det er grønt, smukt og enkelt i udtrykket.

Du skal bruge:

Forskellige keramikskåle og krukker

En pose frø til kattegræs

God spirejord

Sådan gør du:

Put god jord i dine krukker, kopper og skåle, og så frø i dem. Vand og vent på miraklet, det udvikler sig i løbet af 8 -10 dage.

På billedet: Keramik og glas fra Dina Vejling og Ingvard Christensen.

Find flere DIY med planter: Lav din egen urterpotteskjuler

Shopping til et lyst hjem: 44 fede lamper

Læs også