violinfigen
Stil

Potteplanter hitter! Her er de 10 mest trendy planter lige nu

23. marts 2017
af Mie Stange
Foto: Lena Staal og Kristina Demant. Kilde: Greenify.dk
Vores hjem skal være grønt og frodigt. Planterne er i den grad tilbage i indretningen. Men hvilke planter skal man vælge og hvordan skal de passes? Vi guider dig gennem junglen.

Der er ikke det rum i din bolig, som ikke bliver løftet af en grøn plante eller to. De levende grønne planter skaber liv og en god atmosfære og er tilmed ofte en gavnende effekt på indeklimaet. Du kan gå efter små fine kaktusser, store frodige planter eller hængeplanter. Mulighederne er mange, og det gælder om at vælge den plante, der passer til rummet den skal stå i. Både stilmæssigt, men også ifht lysforhold osv.

Se det store udvalg af urtepotter her

https://imgix.femina.dk/monstera.jpg

Navn: Monstera – også kaldet Fingerfilodendron

En af de mest populære stueplanter er Monsteraen. De vokser hurtigt og er nemme at holde nede. Du skal bare plukke nogle stilke i ny og næ.

TIP: Prøv at sætte en enkel gren fra planten i en unik vase – på den måde kan du hurtigt og dekorativt få eksempelvis dit badeværelse til at se lidt fint og grønt ud.

Hvor: Monsteraen har det bedst i din spisestue, dog uden direkte sollys. Det er nemt at se, om din Monstera får for lidt lys, da den så vil have færre af de smukke flige i bladene.

Pleje: Planten skal have vand cirka 1-2 gange om ugen.

https://imgix.femina.dk/violinfigen_0.jpg

Navn: Violinfigen

Er du også klar til den nyeste tendens med store frodige stueplanter? Så er en Violinfigen et helt perfekt sted at starte. Planten er et hurtigt voksende træ, der bliver smukkest, hvis den står på en plads, hvor den kan få lys fra flere sider samtidig. Du kan sagtens klippe dit træ lidt ned og plante grenen til en ny Violinfigen.

Hvor: Placér Violinfigenen på dit lyse soveværelse uden direkte sollys.

Pleje: Planten skal vandes cirka 1 gang om ugen

https://imgix.femina.dk/guldkugle.jpg

Navn: Kaktus - Guldkugle

Kaktusser er for dig, der elsker planter, som er nemme at passe, grønne og smukke året rundt.
TIP: Stil kaktussen sammen med flere andre mindre planter eller blandt dine favorit ting så som vaser, æsker og souvenirs på en reol, i vindueskarmen eller på skrivebordet – på den måde får du en perfekt og personlig stilleben.

Hvor: Placér kaktussen på hjemmets mest solrige spot

Pleje: Kaktussen skal vandes cirka 1 gang om måneden

https://imgix.femina.dk/philodendron.jpg

Navn: Philodendron

Philodenronnen er en smuk stueplante, der kan blive helt op til 3 meter høj. Planten foretrækker høj luftighed og du kan derfor med fordel overbruse planten regelmæssigt. Du kan sagtens klippe stilke af planten, da der vil blive ved med at komme flere op fra jorden.

Hvor: Placér Philodendronnen på dit store badeværelse eller i dit hyggelige soveværelse.

Pleje: Planten skal vandes cirka 1-2 gange om ugen.

https://imgix.femina.dk/calathea.jpg

Navn: Calathea Dottie

Tør du også skille dig lidt ud? Så skal du helt sikkert indrette dig med denne smukke og anderledes stueplante. Planten har mørkegrønne og bordeaux - nærmest lilla blade. Ikke nok med at Calatheaen er smuk, så forbedrer den også luftfugtigheden i dit hjem.

Hvor: Placér Calatheaen i dit lyse soveværelse uden direkte sollys.

Pleje: Planten skal vandes cirka 1-2 gange om ugen. Jorden skal holdes fugtig og planten skal sprøjtes regelmæssigt.

https://imgix.femina.dk/pilea.jpg

Navn: Pilea - Pengeplante

Pileaen er en af de mest populære stueplanter lige nu – og trenden fortsætter i 2017. Får din plante kedelige blade, skal du holde lidt igen med vandet. Lad Pileaen tørre ud mellem vandingerne og giv den kun vand, når al jorden er tør i stedet for at sjatvande hele tiden.

TIP: Planten er nem at dele med venner – du skal blot plante stiklingerne, som den sætter mange af, om i nye krukker. Vupti, så er værtindegaven klaret….

Hvor: Pileaen skal placeres i lyse rum, dog uden direkte sol.

Pleje: Planten skal vandes når jorden er tør, hvad der svarer til cirka 1-2 gange om ugen.

https://imgix.femina.dk/paradistrae_0.jpg

Navn: Paradistræ

Paradistræet er en smuk kaktus med store næsten guldfarvede torne. Kaktussen holder længe og kan blive næsten 0,5 meter høj. Hvis du er heldig, kan du sidst på efteråret opleve at dit Paradistræ får stjerneformede blomster med et strejf af lyserød – og hvem vil ikke gerne se det?

Hvor: Placér paradistræet på dit allermest solrige punkt

Pleje: Paradistræet er nemt at holde, og skal vandes cirka 1-2 gange om måneden, når jorden er helt tør.

https://imgix.femina.dk/gummitrae.jpg

Navn: Gummitræ

En plante som vi helt sikkert kommer til at se mere til i 2017, er gummitræet. Træet har iøjefaldende smukke robuste blade og lyser op i ethvert rum. Træet er nemt at holde og kan vokse sig stort og flot.

TIP: Plant træet i en stor krukke eller i en fin flettet kurv og få grønt liv i stuen eller i soveværelset. Gummitræet har det bedst, hvis du vander det få gange med større mængder vand.

Hvor: Placér grummitræet i et lyst rum uden direkte sollys.

Pleje: Planten skal vandes cirka 1 gang om ugen.

https://imgix.femina.dk/strelitzia-nicolai.jpg

Navn: Strelitzia Nicolai - Den hvide Paradisfugl

Med en Strelitzia Nicolai i stuen er du med på bølgen om store flotte planter, der vil hitte i 2017. Planten vil med dens store vilde blade tilføre din stue en masse karakter. Rykker du for meget rundt på planten, vil plantens blade sikre sig selv naturligt ved at lave små revner i bladene.

Hvor: Planten skal placeres i en rummelig stue med en masse lys, dog ikke direkte sollys.

Pleje: Om sommeren skal Strelitzia Nicolai vandes et par gange i ugen.

https://imgix.femina.dk/guldranke.jpg

Navn: Guldranke

Guldrankens plante har fine hjerteformede blade og er en nem og smuk stueplante, der er kendt for sine luftrensende egenskaber. Vær med på trenden og skab en dekorativ ”urban jungle”-stemning med hængende urtepotter. Er du ikke helt klar til at have planter hængende ned fra loftet, så kan du også sagtens have planten stående på et sidebord eller en kommode og lade den kravle op af noget.

Hvor: Guldranken kan stilles hvor som helst, bare ikke i direkte sollys.

Pleje: Vand planten cirka 1 gang om ugen, men lad jorden tørre ud mellem vandingen.

Vidste du, at du nemt kan købe dine planter på nettet og få dem leveret direkte til døren? Nemmere bliver det næsten ikke. Greenify.dk er en af de firmaer, der har specialiseret sig i netop det. De leverer ikke bare trendy planter til dine stuer, men også planter og grønne pakker til din have og altan.

Se også: 5 fede idéer til dine indendørsplanter

Læs også: 5 store boligtrends i 2017

Læs også