krukker
Stil

5 gode planter til dine krukker

24. april 2017
af Caroline Tranberg & Floradania
Hvad er smukkere til forår end blomstrende krukker på altanen og terrassen? De fleste planter fungerer i krukker, men nogle lever bedst udendørs og holder samtidig i mange år frem. Vi guider dig til fem af de bedste.

DISSE 5 PLANTER ER PERFEKT TIL KRUKKER

1. Lavendel

krukker

Lavendler stortrives i altankasser og i krukker på terrassen, hvor de sommeren igennem tiltrækker smukke sommerfugle og sprede dejlige dufte.

Det er let at få succes med lavendler, hvis du planter dem i en næringsrig jord i en potte med huller i bunden. For at få fuld blomstring skal lavendlerne placeres på en solrig og varm plads, og de visne blomsterstande skal fjernes løbende.

Sæson: Planten er fuld vinterhårdfør og holder i flere år. Den blomstrer fra april til september.

SE OGSÅ: De bedste tips og ideer til krukker i din have

2. Stenurt

krukker

Stenurten har levet hele sit liv under åben himmel, og derfor skal der mere end lidt frostvejr til at slå dem ud.

Den har begrænset behov for gødning og vanding, og blot den får godt med lys, vokser planterne hurtigt til. Også uden for blomstringstiden viser stenbedsplanterne deres gode sider. Det fine løv bevarer nemlig sit friske udseende året rundt.

Sæson: Planten er fuld vinterhårdfør og holder i flere år. Den blomstrer fra marts til maj.

3. Hortensia

krukker

Hortensia er alletiders krukkeplante, der kommer i forskellige former og farver og blot skal beskyttes mod frost om vinteren.

Men du kan ikke være sikker på, at de hortensiaer, du allerede har i haven, har samme farve den kommende sæson. De ændrer nemlig farve efter pH værdien i jorden. Den blå farve kommer, når pH værdien er lav, dvs. jorden er sur. De røde og hvide farver optræder ved højere pH værdier. Du kan hjælpe farverne på vej - lidt aluminiumsulfat giver blå blomster og et kalktilskud giver røde.

Sæson: Planten er fuld vinterhårdfør og holder i flere år. Den blomstrer fra januar til november.

4. Figentræ

krukker

Det dekorative figentræ egner sig godt i en krukke på terrassen, da det i Danmark som regel kun opnår størrelse af en større busk eller et mindre træ.

Det afgørende for at kunne høste modne figner, er en placering i læ og med rigelig sol. Opad en syd- eller vestvendt mur kan træet suge så meget lys og varme til sig, at frugterne modner hvert år. Figentræet har også en lang historie med sig, da Adam og Eva dækkede sig med figenbladet i det gamle testamente.

Sæson: Planten er fuld vinterhårdfør og holder i flere år. Den blomstrer fra marts til august.

5. Silkehale

krukker

Silkehalen er en god udendørsplante, da de enkelte blomster har en usædvanlig lang holdbarhed.

Efter afblomstringen klippes blomsten blot af, og de underliggende blomster vil straks udvikle sig. Silkehalen vokser naturligt i den tørre og solrige del af Australien og vil derfor trives fortrinligt på en solrig og tør plads. Planten tåler at tørre ud mellem vandingerne.

Sæson: Planten holder i flere år, men kræver en frostfri overvintring. Den blomstrer fra marts til september.

Se mere: Pynt op med anemoner

Læs også: DIY med 13 gode idéer til din påske

https://imgix.femina.dk/call_to_action/fe_abo_web_8nr_1138x370_6.png

Læs også