Beyoncé
Stil

10 kendte kvinder, som designere har nægtet at klæde på gennem årene

10. februar 2022
Af Annika Norman, Redaktionen
Foto: Mega & Ritzau Scanpix
Man skulle tro, at berømtheder altid kan låne luksuriøse drømmekjoler til fester og galla, men det er ikke altid tilfældet. Flere af de mest kendte musikere og skuespillere har faktisk haft problemer med at få lov til at bære designerkjoler på den røde løber.

At designere ikke vil låne tøj ud til kendte til en Oscar-uddeling eller awardshow, fordi vedkommende er for stor, lyder jo fuldstændigt skørt.

Alligevel er det stadig et problem i modeverdenen, at det er uden for nogle personers rækkevidde at få lov til at bære designerkjoler.

Læs her, hvordan nogle af de største kendisser kæmpede for at få fat i tøj til store galla-arrangementer.

Tro det eller ej, men Beyoncé er en af dem.

Bebe Rexha

Bebe Rexha

Sangerinden Bebe Rexha skrev på sin Instagram, at hun havde svært ved at finde tøj til Grammy-galla, hvor hun blev nomineret til ”Bedste nye kunstner” og ”Beddste countryduo/gruppeoptræden”.

­– Jeg er endelig nomineret til en Grammy, og det er det fedeste, der nogensinde er sket for mig. Og når sådan noget sker, går kunstnere som regel til designere og beder dem om at sy tøj, ikke? Mit team har kontaktet flere forskellige designere, men ingen vil klæde mig på, fordi jeg er for stor.

Bebe Rexha kontaktede også en designer direkte på Instagram:

­– Du siger, at alle kvinder, der er str. 38 og opefter, ikke er smukke, og at de ikke skal have dine kjoler på. Til alle jer, der sagde, at jeg er tyk og ikke må have jeres kjoler på: F**k jer! Jeg vil ikke have dine f-ing kjoler på!

Octavia Spencer

Octavia Spencer

Oscar-vinderen Octavia Spencer har fortalt om, hvor svært det var at finde en kjole til Golden Globe i 2012, selvom hun var nomineret (og vandt!) den aften.

– Jeg er bare lav og buttet. Det er svært for mig at finde en kjole før en begivenhed som denne. Det er et stort pres, for ingen designere kommer til mig.

Det endte med, at Octavia Spencer var iført en smuk lyslilla kjole fra Tadashi Shoji.

Christina Hendricks

Christina Hendricks

Skuespillerinde Christina Hendricks, som blandt andet er kendt for ”Mad Men”, har afsløret, hvor svært det er at finde tøj, når man er en str. 42.

– Folk har sagt en masse pæne ting om mig, men på trods af det ønsker ingen designere at låne tøj til mig, har hun sagt til Daily Record.

– De har kun størrelse 34 og 36 til udlån, så det er svært for mig at finde nogen, der kan hjælpe mig med en forbandet kjole!

Selvom Christina Hendricks føler sig diskrimineret af modebranchen, har hun aldrig følt sig presset til at tabe sig.

Khloé Kardashian

Khloé Kardashian

Reality-stjernen Khloé Kardashian har for nylig fortalt, hvordan synet på hende har ændret sig gennem årene.

– Jeg tror absolut på, at modeindustrien ser anderledes på mig nu, hvor jeg har tabt mig, har Khloé Kardashian sagt til Harper’s Bazaar.

– Før havde jeg aldrig forskellige muligheder, og fokus var altid på Kourtney og Kim (Khloé Kardashians søstre red.). Jeg var for stort et job for stylisten, fordi der aldrig var noget i min størrelse. Og det var ikke fordi, at jeg var helt enormt stor.

Beyoncé

Beyoncé

I dag vil alle gerne klæde superstjernen Beyoncé på, men sangerinden har afsløret, at det var svært at finde tøj i "Destiny’s Child"-tiden.

– Da vi startede med "Destiny’s Child", var der ikke mange designere, der ville klæde fire kurvede, mørke piger på, og vi havde ikke råd til dyrt tøj. Min mor og min onkel lavede alle vores kostumer i starten. Min mor gav ikke op og syede i hånden.

Beyoncé har også sagt, at det er designerne, der har magten til at påvirke branchen og inspirere folk til at føle sig smukke og stærke uanset størrelse.

Dasha Polanco

Dasha Polanco

Skuespillerinden Dasha Polanco, som du måske har set i Netflix-serien ”Orange is the New Black”, sagde, at hun blev afvist af sin yndlingsdesigner, da hun ville have hjælp til påklædning.

– Jeg har før lagt mange penge hos designeren, da jeg elsker det, de laver. Så jeg bad min agent kontakte deres PR-afdeling, og det svar, jeg fik, var: ”Du har ikke den størrelse, vi søger lige nu, måske engang i fremtiden”, har Dasha Polanco fortalt til Vogue.

Melissa McCarthy

Melissa McCarthy

Selvom Melissa McCarthy var nomineret til en Oscar for bedste kvindelige birolle i filmen ”Bridesmaids”, havde hun svært ved at få en kjole til gallaen.

– Til Oscar-showet for to år siden var der ingen, der kunne finde en kjole til mig. Jeg havde spurgt fem eller seks designere, der laver kjoler til mange forskellige mennesker, og alle sagde nej, har hun fortalt til Redbook.

Melissa McCarthy endte med at ankomme på den røde løber i en flot kjole designet af Marina Rinaldi.

Episoden blev også starten på, at Melissa Mccarthy skabte sin egen tøjlinje til kvinder, ”der vil have det godt og føle sig glade for sig selv”.

Leslie Jones

Leslie Jones

Skuespillerinden og komikeren Leslie Jones tweetede om kampen for at finde en kjole til premieren på filmen ”Ghostbusters”, som hun medvirker i. Hun skrev:

– Det er komisk, at ingen designer ville hjælpe mig med en kjole til premieren på filmen. Hmm, det vil ændre sig, og jeg glemmer ikke!

Herefter trådte designeren Christian Siriano til og hjalp Leslie Jones med en kjole.

Ashley Graham

Ashley Graham

Ved Oscar-uddelingen for et par år siden optrådte modellen Ashley Graham i en specialdesignet kjole af Bao Tranchi. Det var dog ikke den nemmeste opgave at finde kjolen:

– Jeg har haft meget travlt. At finde en kjole til Oscar-uddelingen, der passer mig, har nærmest været et fuldtidsjob. Det har været virkelig svært, så jeg er meget tilfreds med mit look til aften, sagde hun til tv-kanalen E! under et interview på den røde løber.

Bryce Dallas Howard

Bryce Dallas Howard

Bryce Dallas Howard, der er kendt fra blandt andet ”Jurassic World”, afslørede, at hun skulle købe sin egen kjole til Golden Globes i 2016.

Årsagen? Ingen designer ønskede at låne hende en kjole i hendes størrelse.

– Jeg foretrækker at have flere forskellige muligheder og ikke kun én, så jeg går altid i butikkerne i stedet for, sagde Bryce Dallas Howard til tv-kanalen E!

I interviewet fortæller Bryce Dallas Howard desuden, at hun er en størrelse 38…

Denne artikel blev oprindeligt publiceret på femina.se.

Læs også