Model Aaron Rose Philips
Stil

Moschino gav os den diverse, nostalgiske farvebombe af et modeshow, vi alle havde drømt om

14. september 2021
af Nico Glad Golden
Foto: Www.fashionpps / Ritzau Scanpix
Moschinos show til New York Fashion Week bød på et diverst cast af modeller. Er det mon den nye norm?

Inklusion, repræsentation og diversitet var et synligt tema hos modehuset Moschino, der præsenterede en infantil og pastelfarvet humørbombe af en kollektion i Bryant Park ved New York Fashion Week sidste uge.

Jeremy Scott, som er den kreative hjerne bag brandet, har denne sæson været inspireret af et 60’er preppy look og et barnligt univers. Scott fik på bedste vis genopdaget det eksklusive vintage look.

Man må sige at Jeremy Scott har ladet sig inspirere af tegneseriefigurer og børnelegetøj. På catwalken så vi alt fra dyrevatterede dragter med tegneseriefigurer til patchwork-kjoler.

Moschino new york fashion week efterår 2021
Showet bød på et barnligt, pastelfarvet drømmeunivers.

Showet havde dog et større budskab udover det indlysende tema.

Der var nemlig tale om et mangfoldig cast af modeller til showet. Det var blandt andet den sorte, transkønnede model Aaron Rose Philips og den sorte, plus-size model Precious Lee der fremviste de farverige kreationer.

I 2018 blev Aaron Rose Philips den første sorte, transkønnede og fysisk handikappede model, der var repræsenteret af et stort modelbureau.

Model Precious Lee Moschino New York Fashion Week
Precious Lee for Moschino til New York Fashion Week.

Det var ikke længere kun høje, slanke og lyse modeller på podiet, men i stedet modeller, der bryder rammerne for hvad vi før i tiden har betragtet som den ”klassiske model”.

Og dermed ikke kun et lille udsnit af samfundet, som vi normalt ser på catwalken til modeuger. Er det mon den nye norm?

I den seneste tid har vi set en modebranche, der spejler tidens samtale om nødvendigheden af inklusion. Diversitet og repræsentation er kommet på dagsordenen i modebranchen, og vi ser, hvordan flere brands er begyndt at bruge aktivisme i shows og kampagner.

Gigi Hadid for Moschino New York Fashion Week
Gigi Hadid for Moschino til New York Fashion Week med patchwork og sutteflaske.

Vi ser, hvordan brands begynder at caste modeller med forskellige kønsidentiteter, kropstyper og aldre i et forsøg på at skabe et mere repræsentativt billede af landskabet.

Man kan håbe at netop den inklusion modehuset Moschino viste med Jeremy Scott i frontlinjen, vil føre til mere udbredt forandring i modebilledet i fremtiden. Vi holder i hvert fald øje.

Læs også