Klassisk mørbradgryde
Mad

Klassisk mørbradgryde

4. oktober 2013
af Redaktionen
Den klassiske mørbradgryde med cocktailpølser, bacon og paprikasauce smager lige så godt i dag som den gjorde tilbage i 70’erne
4 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 4 skiver bacon
  • 1 løg
  • 1 tsk smør
  • 1 svinemørbrad
  • 200 g cocktailpølser eller 3 bayerske pølser
  • 2 tsk mel
  • 2 tsk paprika
  • 1 stor spsk tomatpuré
  • Ca. 3 dl vand eller tynd bouillon
  • 1 dl fløde
  • Salt, peber

Mørbradgryde med paprikasauce og cocktailpølser har noget 60'er- og 70'er-nostalgi over sig - men det skal ikke forhindre os i fortsat at servere den lækre gryderet - for klassiske danske ret smager stadig dejligt.

Denne opskrift på mørbradgryde er til 3 til 4 personer, da der er brugt en hel svinemørbrad, men du kan eventuelt lave en lidt mindre portion - eller komme resten af din gryderet i fryseren til en anden dag.

Opskrift - sådan laver du klassisk mørbradgryde

  1. Skær baconen i bjælker og hak løget. Svits begge dele i smør i en stegegryde.
  2. Afpuds mørbraden og skær den i bøffer, som trykkes med håndroden. Læg dem i gryden og brun dem lidt sammen med pølserne.
  3. Rør melet i sammen med paprika og tomatpuré og tilsæt væden.
  4. Rør rundt, så det hele bliver rørt ud - tilsæt mere væde, hvis det er nødvendigt, og kog din mørbradgryde 4-5 min. Rør fløden retten og smag til.
  5. Kog risene eller tilbered kartoffelmosen - og server til din mørbradgryde.

Er du vild med mørbradgryde? Her får du 9 forskellige opskrifter med mørbrad

PRØV OGSÅ: En retro-ret som klassisk mørbradgryde kalder på en anden retro-dessert: citronfromage! Få opskriften på Camilla Plum citronfromage her

Leder du efter en god, klassisk mørbradgryde? Vores søstersite SPIS BEDRE har en af de lækreste og mest populære opskrifter på mørbradgryde med grøntsager. Det er en varm anbefaling herfra!

Læs også