https://imgix.femina.dk/media/2169c0ca0f7f42f9aba06b2d2068fc0a.jpg
Mad

Gratinerede æbler med gedeost

13. oktober 2011
af Julie Hey
Foto: Bjørn Jakobsen
En sprød og frisk mellemret, med en lækker kombination af æbler, gedeost og mandler.


En sprød og frisk mellemret, med en lækker kombination af æbler, gedeost og mandler.

Gratinerede æbler med gedeost (Tid: 15 min.)

Lækker lille mellemret.

IngredienserFremgangsmåde2 æbler
150 g fast gedeost
Olivenolie
Timian
100 g salat
Kværnet peber
20 g mandelflager

Skyl æblerne og skær dem i skiver på tværs.

Prik kernehuset ud og læg æbleskiverne på et bagepapir på en bageplade.

Skær gedeosten i skiver, læg dem på æblerne og dryp med olivenolie rørt med 1 spsk hakket timian.

Grill æblerne i ovnen i 5-8 minutter.

Skyl salaten, vend den i en skål med olivenolie og kværnet peber og fordel i 4 tallerkener.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande i et par min.
Du kan evt. riste hele posen, så resten er klar til desserten.

Anret de gratinerede æbleskiver på salaten og drys med ristede mandelflager.

Gæstemenu med 4 retter til 4 for 400 kr.

Læs også