Mad
13. oktober 2011

Gratinerede æbler med gedeost

En sprød og frisk mellemret, med en lækker kombination af æbler, gedeost og mandler.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/2169c0ca0f7f42f9aba06b2d2068fc0a.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen


En sprød og frisk mellemret, med en lækker kombination af æbler, gedeost og mandler.

Gratinerede æbler med gedeost (Tid: 15 min.)

Lækker lille mellemret.

IngredienserFremgangsmåde2 æbler
150 g fast gedeost
Olivenolie
Timian
100 g salat
Kværnet peber
20 g mandelflager

Skyl æblerne og skær dem i skiver på tværs.

Prik kernehuset ud og læg æbleskiverne på et bagepapir på en bageplade.

Skær gedeosten i skiver, læg dem på æblerne og dryp med olivenolie rørt med 1 spsk hakket timian.

Grill æblerne i ovnen i 5-8 minutter.

Skyl salaten, vend den i en skål med olivenolie og kværnet peber og fordel i 4 tallerkener.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande i et par min.
Du kan evt. riste hele posen, så resten er klar til desserten.

Anret de gratinerede æbleskiver på salaten og drys med ristede mandelflager.

Gæstemenu med 4 retter til 4 for 400 kr.

Læs mere om:

Læs også