Mad
13. oktober 2011

Appelsinpocheret pære

Fin dessert med pocheret pære og is rullet i mandelflager.
Af: Julie Hey
https://imgix.femina.dk/media/ce756b91079843bca2df5e4b051a2fa8.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Fin dessert med pocheret pære og is rullet i mandelflager.

Appelsinpocheret pære (Tid: 25 min. + trækketid)

IngredienserFremgangsmåde1 liter vaniljeis
4 modne pærer
4½ dl appelsinjuice
50 g sukker
10 peberkorn
2 kviste timian
30 g ristede mandelflager

Skær isen i 4 stykker, læg hvert stykke på husholdningsfilm
og rul sammen til en pølse. Frys is-pølserne ned igen.

Skær bunden af pærerne, og fjern kernehuset med spidsen af en gulerodsskræller eller lille kniv. Skræl pærerne - lad stilken sidde som pynt.

Kog appelsinjuice op med sukker, peberkorn og timian, og sæt forsigtigt pærerne ned i gryden. Kog dem i lagen i ca. 10 min. under låg.

Tag gryden af varmen og lad pærerne afkøle i lagen evt. i køleskabet.

Sæt evt. 4 dybe tallerkener i køleskabet samtidig.

Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande, hvis du ikke allerede har gjort det.

Fordel appelsinsauce og pærer i 4 tallerkener.

Rul isen i de ristede mandelflager og server den i skiver til de appelsinpocherede pærer.

Gæstemenu med 4 retter til 4 for 400 kr.

Forret

Svampesuppe med
sprøde croutoner

Mellemret

Gratinerede æbler
med gedeost

Hovedret

Timianstegt svinemørbrad
med efterårsgrønt

Dessert

Appelsinporcheret
pære

Læs også