Appelsinpocheret pære
Foto: Bjørn Jakobsen
Fin dessert med pocheret pære og is rullet i mandelflager.
Appelsinpocheret pære (Tid: 25 min. + trækketid)
IngredienserFremgangsmåde1 liter vaniljeis4 modne pærer
4½ dl appelsinjuice
50 g sukker
10 peberkorn
2 kviste timian
30 g ristede mandelflager
Skær isen i 4 stykker, læg hvert stykke på husholdningsfilm
og rul sammen til en pølse. Frys is-pølserne ned igen.
Skær bunden af pærerne, og fjern kernehuset med spidsen af en gulerodsskræller eller lille kniv. Skræl pærerne - lad stilken sidde som pynt.
Kog appelsinjuice op med sukker, peberkorn og timian, og sæt forsigtigt pærerne ned i gryden. Kog dem i lagen i ca. 10 min. under låg.
Tag gryden af varmen og lad pærerne afkøle i lagen evt. i køleskabet.
Sæt evt. 4 dybe tallerkener i køleskabet samtidig.
Rist mandelflagerne gyldne på en tør pande, hvis du ikke allerede har gjort det.
Fordel appelsinsauce og pærer i 4 tallerkener.
Rul isen i de ristede mandelflager og server den i skiver til de appelsinpocherede pærer.
Gæstemenu med 4 retter til 4 for 400 kr.
ForretSvampesuppe med
sprøde croutoner