Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Lone Hertz"
Aftensmad

Ida Davidsen smørrebrød: Et stykke med "Lone Hertz"

23. september 2009Opdateret 12. april
af Ida Davidsen
Dette stykke smørrebrød fra Ida Davidsen er opkaldt efter skuespilleren Lone Hertz.

Smørrebrødet

  • 1 skive surbrød med smør
  • 1 hårdkogt æg
  • 1 spsk dildmayonnaise
  • 1 røget sildefilet
  • 3-4 radiser
  • 2-3 stængler frisk purløg

Dildmayonnaise

  • 250 g mayonnaise, smagt til med HP sauce, worcestershiresauce, dijon­sennep, citronsaft og Maggi-krydderi
  • 2 spsk creme fraiche 18%
  • 1 bundt dild

Fremgangsmåde

  1. Smag mayonnaisen til med det nævnte, ca. 1 tsk af hver.
  2. Tilsæt derefter creme fraiche og hakket dild. Smag til med salt og peber.
  3. Lad dildmayonnaisen hvile mindst ½ time på køl før brug.
  4. Smør surbrødet. Skær ægget i både.
  5. Læg æggebådene taglagt efter hinanden hele brødet rundt.
  6. Læg dildmayonnaisen i en bræmme over æggene og læg silden ved siden af mayonnaisen.
  7. Top med revne radiser og drys med klippet purløg.

Ses flere opskrifter på smørrebrød her.

Læs også