Kammuslinger med hindbær
Forretter

Kammuslinger med hindbær

18. juli 2011Opdateret 3. april
af Julie Hey
En anderledes og frisk forret med lækre kammuslinger vendt i sesamfrø og serveret med friske hindbær.

Det skal du bruge

  • 8 store kammuslinger evt. fra frost
  • 2 spsk sesamolie
  • ½ dl sesamfrø
  • Salt, peber
  • 200 g blandet salat
  • 1 pære
  • Smør
  • 1½ spsk limesaft
  • 1 skalotteløg
  • 2 spsk flydende honning
  • 1 spsk hindbær-/æbleeddike
  • 3 spsk rapsolie
  • 200 g hindbær

Fremgangsmåde

  1. Dup kammuslingerne tørre med køkkenrulle. Pensl dem med sesamolie og vend dem i sesamfrø, salt og peber.
  2. Steg kammuslingerne på panden i ca. 2 minutter på hver side ved middelvarme, til de er gennemstegte.
  3. Skyl salaten og lad den dryppe af. Pil skalotteløget og hak det fint.
  4. Pres limesaften i en skål og tilsæt honning og hindbær/æbleeddike.
  5. Dryp rapsolien i lidt ad gangen og rør dressingen sammen. Tilsæt 10 hindbær og rør dem ud i dressingen.
  6. Skyl pæren, fjern kernehuset og skær pærerne i tynde skiver, der steges i lidt smør på panden i et par min. på hver side.
  7. Bland salaten med dressing og server til de lune kammuslinger med skiver af grillet pære og resten af de friske hindbær.

Se flere opskrifter med kammuslinger her.

Læs også