Opskrift på macarons med chokolade og nougattrøffel
Desserter

Opskrift på macarons med chokolade og nougattrøffel

7. marts 2012Opdateret 5. april
af Gitte heidi rasmussen
Bag din eegne macarons. Her får du opskriften på macarons med chokolade og nougattrøffel

Macarons

  • 100 g mandelmel eller smuttede finthakkede mandler
  • 200 g flormelis
  • 1 spsk kakao
  • 3 æggehvider, tempererede
  • 50 g sukker

Nougattrøffel

  • 1 dl piskefløde
  • 125 g blød nougat

(Ca. 20-30 stk.)

Fremgangsmåde

  1. Tilbered først trøflen: Bring fløden i kog og smelt små terninger nougat heri.
  2. Rør det godt sammen og sæt i køleskab, til cremen er helt kold, gerne natten over.
  3. Bland mandelmel, flormelis og kakao.
  4. Pisk hviderne luftige, næsten stive, tilsæt sukker og pisk, til massen er stiv.
  5. Fold mandelsukkeret i og slå lidt af luften ud af hviderne, indtil massen er ensartet.
  6. Kom massen i en sprøjtepose med ca. 10 mm tylle (eller klip et hul på 10 mm i en plasticpose).
  7. Sprøjt dejen ud til 40-60 små runde kager på en bageplade med bagepapir. Lad dem tørre mindst 20 min. inden bagning.
  8. Bag dem ca. 15 min. ved 150 grader (140 grader varmluft) og lad dem hvile et par min., inden de pilles af bagepapiret.
  9. Par dem størrelsesmæssigt, mens du lægger dem til afkøling på bageristen.
  10. Pisk cremen let op, kom den i en pose, sprøjt den ud på halvdelen af makronerne og læg de andre ovenpå.
  11. Opbevar kagerne i en lukket beholder i køleskabet.

OBS

Til MACARONS skal du bruge æggehvider, gerne fra æg, der er mindst 1 uge over pakkedato. Med fordel kan du bruge pasteuriserede æggehvider. Lad dem stå et par timer på køkkenbordet, så de bliver tempererede. Brug mandelmel eller findel smuttede mandler med flormelis i en foodprocessor.

Se flere opskrifter på macarons her.

Læs også