jordbærtærte
Mad

Opskrift på klassisk jordbærtærte

18. juni 2012
af Redaktionen
Foto: Pressefoto
Jordbærtærte er noget, vi plejer at købe hos bageren, men her får du opskriften på en let og lækker jordbærtærte, så du kan servere din egen jordbærtærte til dine gæster

Mazarinbund

  • 200 g mandelråmasse
  • 200 g sukker
  • 200 g smør (stuetemperatur)
  • 3 g æg
  • 40 g mel
  • 100g mørk chokolade

Kagecreme

  • 3½ dl sødmælk
  • 1 dl piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • 75 g melis
  • 40 g maizena
  • ½ dl sødmælk
  • 4 æggeblommer

Jordbærtærte er nok den kage, de fleste danskere kender. Den klassiske jordbærtærte består at mazarinbund, penslet med mørk chokolade, lækker creme og en masse friske jordbær.

Mange af os ender med at gå til bageren, når der skal serveres jordbærtærte, men du kan sagtens lave den klassiske jordbærtærte selv.

Prøv denne opskrift på jordbærtærte, som er fra Konditori Antoinette.

Opskrift sådan laver du en klassisk jordbærtærte

1. Mazarinbund: Mandelråmassen og sukkeret til bunden røres sammen, og smørret tilsættes lidt efter lidt. Tilsæt derefter to æg - det hjælper med en køkkenmaskine eller en håndmixer. Tilsæt halvdelen af melet, og når det er rørt godt sammen, røres sidste æg i sammen med melet.

2. Det nemmeste er at bage massen i små gummi- eller silikoneform. Ellers skal formenes smøres grundigt.

3. Mazarinbundene bages 20-25 min. ved 200 grader, til de er let gyldne. Når bundene er afkølet, pensles de med chokolade, der forsigtigt er smeltet i et vandband.

4. Creme: Giv sødmælk, piskefløde og vanilie et kort opkog.

5. Melis, maizena, sødmælk og æggeblommer røres sammen i en skål for sig. Derefter piskes det i den kogende mælk under varme, til det koger igen. Hæld øjeblikkeligt cremen over i en kold skål, og køl den helt af (gerne til dagen efter i køleskab)

6. Når cremen er helt kold, piskes den glat med enten røremaskine eller håndpisker, og derefter vendes den med skum af 1 dl piskefløde.

7. Vaniljecremen placeres på midten af hver mazarinbund og halve jordbær arrangeres ovenpå, og din hjemmelavede jordbærtærte er klar.

8. Hvis du vil lave en jordbærtærte, som man ser den i konditorierne, så smeltes æblegelé ved svag varme og pensles over jordbærrene, og din hjemmelavede jordbærtærte får det smukt glinsende og professionelle look.

9. Server hjemmelavet jordbærtærte sammen med en god kop te. Eller hvis det skal være rigtig festligt, smager jordbærtærte super lækkert sammen med et glas bobler.

Velbekomme!

Elsker du også jordbærtærte? Så skulle du prøve denne moderne udgave af jordbærtærte med hvid chokolade og hyldeblomstcreme

https://imgix.femina.dk/call_to_action/abbo_banner_qlinique_940x200_1.jpg

Læs også