
837.000 følger Frederikkes opskrifter på Instagram: Hjemmelavet Ragusa er min yndlings konfekt

Frederikke skal holde jul med sine forældre, søskende og mormor. Selv drømmer hun om at skabe sin egen familie engang i fremtiden.
Foto: Rikke Westesen
Julen begynder tidligt hos kogebogsforfatter og madblogger Frederikke Wærens, hvor de første småkager ofte finder vej ud af ovnen længe før december.
Vi har bedt Frederikke Wærens dele alt fra sine bedste juleminder og favoritter i køkkenet til de traditioner, hun hvert år glæder sig mest til.
Min jul
Julen tager sig forskelligt ud for os alle, men for mange er den forbundet med håndværk – lige fra bagning til klippe- og klistreprojekter, små greb der skaber stemning.
I denne serie inviterer femina en række danske kvinder, der hver især lever af at inspirere andre inden for netop de håndgjorte kreative universer, til at dele deres personlige jul.
Hvad er det første du tænker, når nogen siger jul?
Min mors hjemmebagte æbleskiver og æblegløgg. Æbleskiverne bliver altid bagt på den samme måde med kærnemælk i dejen, som gør dem lette og luftige. De bages i en støbejernspande, hvor de vendes med en strikkepind og serveres med min mormors hjemmelavede hindbærmarmelade. Det er virkelig smagen af jul.

Frederikkes mor bager æbleskiverne i en støbejernspande og vender dem med en strikkepind. For Frederikke er æbleskiven indbegrebet af jul.
Foto: Frederikke Wærens
Hvornår begynder din jul?
Jeg begynder allerede at tænke i jul start oktober, da jeg begynder at forberede juleopskrifter til hele december der. Ellers er det d. 1. søndag i advent, hvor julen rigtig begynder hos mig.
Hvad betyder julen for dig?
Julen er en hyggelig tid, og den betyder meget for mig, da den er fyldt med tid og hyggelige stunder med min familie.
Hvad er dine juletraditioner?
I min familie holder vi altid julefrokost hos min mormor lørdagen inden første søndag i advent. Her spiser vi lækker julefrokost, spiller pakkeleg og hygger med gløgg og æbleskiver. D. 23. december mødes min søster og jeg med vores kusine og spiser brunch og udveksler gaver. Det har vi gjort i mange år efterhånden.
Hvem?
Frederikke Wærens, 30 år
Influencer, kogebogsforfatter og opskriftsudvikler
Opskriftsblog: FrederikkeWaerens.dk
Instagram: @frederikkewaerens
Hvad er dit dejligste juleminde?
Da jeg var 14 år og fejrede jul i en hytte i Trysil i Norge med min familie. Det var så smukt og magisk og sneen dalede ned, imens vi gik om juletræet.
Hvad er det sværeste ved jul for dig?
Det er at undvære de familiemedlemmer, som desværre ikke er her mere.
Hvem holder du jul med i år?
Mine forældre, søskende og mormor. Vi er en lille flok, men det er altid så hyggeligt og roligt, når vi ikke er så mange. Vi tager aftenen i vores helt eget tempo.
Hvad glæder du dig mest til i år?
Jeg glæder mig til at gå en tur i jule Tivoli, se julefilm og ellers bare spise en masse god julemad og konfekt. Jeg glæder mig især til hjemmelavet ragusa, som er min yndlings konfekt med nougat, mørk chokolade og ristede hele hasselnødder.

Ragusa - nougat, mørk chokolade med ristede hasselnødder
Foto: Frederikke Wærens
Hvad er din ultimative drømmejul?
Jeg drømmer om at skabe min egen lille familie engang og dermed skabe nye juletraditioner. Det vigtigste for mig er at holde jul med alle dem jeg har kær.

Udvalgt indhold

Den usynlige skilsmisse: Her er tegnene på, at dit ægteskab er ved at gå i opløsning i stilhed

"Da jeg blev skilt, vidste jeg, at jeg mistede min partner. Men ikke det, vi havde som forældre"
