Annonce
Mad
10. februar 2023

Krydret chokoladekage

Den lækre chokoladekage har en lun, krydret smag. Er du ikke så pjattet med krydderier, kan du bare udelade dem, og så har du en dejlig chokoladekage.
Af: Camilla Zarah Lawes
krydret chokoladekage

Foto: Lars Ranek

Den lækre chokoladekage har en lun, krydret smag. Er du ikke så pjattet med krydderier, kan du bare udelade dem, og så har du en dejlig chokoladekage.
10 personer

Chokoladekage

  • 200 g mørk chokolade (70 % kakao)
  • 200 g smør
  • 300 g farin
  • 2 store æg
  • ½ stang vanilje
  • ½ tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kardemomme
  • 3 tsk. stødt nellike
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 150 g hvedemel
  • ½ dl kogende vand

Chokoladeglasur

  • 200 g flormelis
  • 2 spsk. kakao
  • lidt kogende vand
Annonce

Sådan laver du krydret chokoladekage

  1. Hak chokoladen fint, og smelt den over vandbad.

  2. Tilsæt smørret i mindre stykker, og rør det godt sammen, til du har en ensartet, flydende masse.

  3. Pisk farin og æg godt sammen, og rør chokolade-smør-blandingen i.

  4. Sigt alle krydderierne sammen med melet, og vend det i dejen. Justér med vandet, til du har en let tyk dej.

  5. Hæld dejen i en smurt 1-liters brødbageform. Bag kagen i 30-40 minutter i en 175° forvarmet ovn.

  6. Vend kagen ud, og lad den køle af på en rist.

  7. Rør ingredienserne til glasuren sammen. Hæld glasuren over kagen, og pynt med guldglimmer.

  8. Opbevar kagen i formen på køl.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.