Mad
10. februar 2023

Daddelkage med creme cheese

En dejlige kage – både frisk, luftig og fyldt med lækre dadler. Servér den med den gode topping eller med smør
Af: Camilla Zarah Lawes
https://imgix.femina.dk/media/2d9ddf5290c447f98bd763221b417ec4.jpg

Foto: Lars Ranek

En dejlige kage – både frisk, luftig og fyldt med lækre dadler. Servér den med den gode topping eller med smør
10 personer

Daddelkage

  • 100 g smør
  • 80 g muscovadosukker
  • 80 g brun farin
  • 1 moden banan, let moset
  • korn af 1 vaniljestang
  • ½ dl lys sirup
  • 2 æg
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. natron
  • 250 g tørrede dadler
  • 3¼ dl vand
  • 1 smurt springform på 24 cm el. 1 randform

Creme cheese topping

  • 200 g Philadelphia
  • 200 g græsk yoghurt 10 %
  • 3 spsk. flormelis
  • skal af 2 limefrugter
Annonce

Sådan laver du daddelkage med creme cheese topping

  1. Pisk smør, to slags sukker, banan og vaniljekorn (gem bælgen) sammen.

  2. Tilsæt siruppen, og rør godt.

  3. Rør æggene i, ét ad gangen.

  4. Sigt hvedemel, bagepulver og natron sammen, og vend det i dejen.

  5. Kom de udstenede dadler i en gryde med vand sammen med vaniljebælgen. Bring det i kog. Skru ned, og lad dadlerne småsimre i 8 minutter. Tag det fra varmen; fjern vaniljebælgen, og blend dadlerne til en ensartet mos ved hjælp af en stavblender.

  6. Vend daddelmosen i dejen, og fordel dejen i formen.

  7. Bag kagen midt i en 180° varm ovn - 25 minutter i randform, 35-40 minutter i springform. Lad kagen køle af.

  8. Rør ingredienserne til toppingen sammen, og smør den på kagen

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.