Ceviche med laks med brød til
Mad

Ceviche med laks

3. juni 2022
Af: Linda Letelier Hansson
Foto: Carin Pålsson/Allover Press. Oversættelse: Marianne Arnvig
Ceviche er en ret, der stammer fra Sydamerika, hvor du tilbereder fisk med citrussaft. Saften nedbryder proteinerne i fisken, så den bliver "kogt" og fast i konsistensen.
1 t og 0 min

Det skal du bruge

  • 500 g laksefilet, frossen og optøet
  • 1 kg rejer, frosne og optøede, ikke for store
  • 3 lime
  • 3 citroner
  • 2 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 1 frisk chili
  • 2 krukker friske koriander
  • 1-2 tsk. salt
  • 1 tsk. sukker
  • Olivenolie

Tilbehør

  • 10 skiver surdejsbrød

Sådan tilbereder du ceviche med laks:

  1. Pil rejerne, hvis de har skal på, og hak dem groft. Skær laksen i tern på ca. 1 x 1 cm.

  2. Pres saften fra lime og citroner og hæld i en skål.

  3. Hak hvidløg, løg, chili (med kerner) og koriander fint. Bland det ned i citrussaften.

  4. Læg fisken og rejerne ned i skålen. Smag til med salt og sukker og lad det stå i køleskab for at trække 1 time.

  5. Sæt ovnen på 200°.

  6. Læg brødskiverne på en bageplade beklædt med bagepapir og stænk olivenolie over. Rist brødet i ovnen, til brødet tager farve, ca. 10 min.

  7. Smag igen cevichen til med salt. Servér med det grillede brød.

Prøv også en klassisk opskrift på ceviche med torsk

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver ubegrænset adgang til alt indhold.