
Tid: 30 minutter. Hævetid i alt: 1 time og 20 minutter. Bagetid: 20 minutter
1. Tænd ovnen på 200°. Smuldr gæren i en stor skål. Lun mælken, hæld den over gæren, og rør gæren ud. Smelt smørret, og rør det i gærblandingen sammen med æg, kardemomme, kanel og sukker. Rør melet i, lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig. Lad dejen hæve et lunt sted i ca. 1 time, til den har fordoblet sin størrelse.
2. Ælt dejen på et meldrysset bord, del den i 2 portioner, og rul hver portion ud til en aflang firkant på 10 x 30 cm.
3. FYLD: Hak chokolade og nødder, og rør det sammen med smør og sukker. Fordel fyldet på de to dejstykker. Rul dem sammen, og skær dem i ca. 3 cm tykke snegle, så der bliver ca. 12 stk. Beklæd springformen med bagepapir, og læg sneglene i. Lad dem efterhæve i ca. 20 minutter. Pensl med mælk, og bag kagen i 15-20 minutter, til den er gylden.
4. Hak pistacienødderne, og drys dem over kagen lige inden servering.
TIP: Den karamelliserede hvide chokolade er hverken mørk, mælk eller hvid, men blond. Den indeholder ca. 37 % chokolade og har en karamelagtig smag med et strejf af salt. Køb f.eks. den fra Valrhona eller Summerbird.
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.