Mad
29. marts 2022

Vacherin mont-d’or og vaniljesyltede figner

Opskriften er en del af en komplet julefrokost - her får du opskriften på vacherin mont-d’or og vaniljesyltede figner
Af: Camilla Zarah Lawes
Vacherin mont-d’or

Foto: Columbus Leth

Opskriften er en del af en komplet julefrokost - her får du opskriften på vacherin mont-d’or og vaniljesyltede figner
6 personer

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 stk. Vacherin Mont-d'Or

SYLTEDE FIGNER

  • 4 dl portvin
  • 1 god stang vanilje
  • 4 spsk. muscovadosukker
  • 8 figner

TILBEHØR

  • kiks el. godt brød
Annonce

Den cremede, super lækre (og fede) Mont-d'Or er en ren luksus-ost og smager blidt og vidunderligt. Servér den med kiks eller godt brød og de syltede figner til. Servér gerne en god portvin til den udsøgte osteret.

Kog forsigtigt portvinen op med vaniljekorn og vaniljebælg. Tilsæt sukkeret, og lad det koge ind til halvdelen. Del fignerne i kvarter; kom dem i lagen, og giv dem et opkog. Lad dem køle af til stuetemperatur, og servér dem til osten.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.