Annonce
Mad
28. marts 2022

Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg

Den lidt udsædvanlige palmekål kan nemt erstattes af eksempelvis savojkål. Her får du opskriften på stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg
Af: Camilla Zarah Lawes
Stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg

Foto: Columbus Leth

Den lidt udsædvanlige palmekål kan nemt erstattes af eksempelvis savojkål. Her får du opskriften på stegt nakkefilet med palmekål, croutoner og løg
4 personer
Tid i alt 1 t og 25 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 1 lille nakkefilet (ca. 800 g)
  • olie til stegning
  • 1 potte timian
  • salt og friskkværnet peber
  • 1 dl vand

STEGT PALMEKÅL MED LØG

  • 1 palmekål (eller savojkål)
  • 2 bananskalotteløg
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og friskkværnet peber

RUGRBØDSCROUTONER

  • 4 tykke skiver rugbrød
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt
Annonce

1. Brun kødet på alle sider i olie på en pande. Læg kødet i et ovnfast fad, og krydr med timian, salt og peber. Hæld vand ved, og dæk kødet med bagepapir. Steg det i en 175° varm ovn i ca. 60 minutter, til det er gennemstegt. Lad kødet hvile i 10 minutter, og skær det i tykke skiver.

2. STEGT PALMEKÅL MED LØG: Skyl og pluk palmekålen i mindre stykker. Pil løgene, og skær dem i tynde både. Steg kål og løg i olie på en pande i 2-3 minutter, og krydr med salt og peber.

3. RUGBRØDSCROUTONER: Skær rugbrødet i tern, og rist dem sprøde i olie på en pande. Krydr med salt. Anret kødet med palmekålssalat, og drys croutonerne over palmekålen. Servér straks.

TIP: Hvis det skal gå lidt hurtigere, kan du stege 4 svinekoteletter i stedet for nakkefilet.

Få indkøbslisten til hele ugen her

UGENS ANDRE OPSKRIFTER

Annonce

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.