

Foto: Columbus Leth
1. Gratindej: Smelt smørret i en tykbundet gryde, og rør melet i til en melbolle. Rør mælk i, lidt ad gangen, og kog opbagningen igennem i ca. 10 minutter på lavt blus og under konstant omrøring. Smag til med salt og peber, muskatnød og parmesan. Del de 3 æg i hvider og blommer. Rør 1 æggeblomme i ad gangen, når opbagningen er kølet lidt af.
2. Fyld: Rens porrerne, og snit dem fint. Kog porrerne i 30 sekunder i en gryde med kogende, saltet vand. Lad dem dryppe godt af i et dørslag. Vend dem med olie, citronsaft og salt og peber. Læg porrerne i gratindejen. Pisk æggehviderne helt stive med en elpisker, og fold dem forsigtigt ind i gratindejen, så dejen bliver let og luftig.
3. Fordel gratindejen med porrefyldet i et stort, smurt ovnfad, og bag retten i ovnen ved 175° i 40-50 minutter, til gratinen er flot hævet og gylden på toppen.
4. Grøn salat: Skyl og tør salaten. Bland olie, eddike, salt og peber til en dressing, og vend den i salaten. Drys med parmesanflager. Servér porregratin med grøn salat og evt. groft brød.
Kunne du lide porregratin? Så prøv også denne blomkålsgratin med sprød salat
UGENS ANDRE OPSKRIFTER
Stegt flæsk med stuvet hvidkål - Få opskriften her
Kartoffelsuppe med bacon og timian - Få opskriften her (link fjernet)
Røget ørred med agurkecreme og bønnesalat - Få opskriften her
Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.