Mad
2. marts 2022

Italiensk farsbrød med svampe, mozzarella og bruschetta

Lav italiensk farsbrød ved at give det nemme farsbrød masser af velsmag med et italiensk pift med krydderurter og servér sprøde bruschetta med tomat til.
Af: Gitte Heidi Rasmussen
italiensk farsbrød

Foto: Betina Hastoft

Lav italiensk farsbrød ved at give det nemme farsbrød masser af velsmag med et italiensk pift med krydderurter og servér sprøde bruschetta med tomat til.
4 personer
Tid i alt 40 min

Farsbrød

  • 500 g hakket oksekød- eller kalvekød
  • 1 tsk. salt
  • Peber
  • 1 spsk. balsamico
  • ½ dl smuldret brødkrumme
  • 100 g kogte linser, evt. fra dåse
  • 250 g svampe, gerne forskellige slags
  • 1 løg
  • 1-2 kviste rosmarin
  • Olivenolie til bruning
  • 125 g mini-mozzarella

Bruschetta

  • 4 store skiver brød
  • 4-6 tomater
  • Frisk basilikum
  • Groftrevet parmesan
  • 2 tsk. hvid balsamico
  • Lidt olivenolie 
Annonce

Sådan laver du italiensk farsbrød

  1. Varm ovnen op til 200°.
  2. Bland kødet med salt og tilsæt peber, balsamico, brødkrummer og kogte linser. Rør farsen sammen, form den til en stor hakkebøf og læg den i et ovnfast fad eller i en stegepande, der kan gå i ovnen. Bag farsbrødet i 20 min.
  3. Rens svampene og skær de største i lidt mindre stykker. Steg dem gyldne i lidt olie sammen med hakket løg og rosmarin.
  4. Læg svampe og ost oven på farsbrødet, krydr med salt og peber og bag det i endnu 10 min., til osten er smeltet.
  5. Rist brødet. Halvér tomaterne og skrab kernerne ud. Skær tomatkødet i tern og bland det med basilikum, parmesan, balsamico og olie. Fordel tomatblandingen på brødene og servér dem til farsbrødet.
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.