Mad
15. februar 2022

Tærte med kartofler, asparges og gedeost

Ugens tirsdagsopskrift er tærte med kartofler, asparges og gedeost. Få opskriften her
Af: Louisa Lorang
https://imgix.femina.dk/media/websites/femina-dot-dk/website/mad/ugens-madplan/2013/05/1318-madplan/1318-mad-tirsdag-copy.jpg

Foto: Anders Schønnemann

Ugens tirsdagsopskrift er tærte med kartofler, asparges og gedeost. Få opskriften her
2 personer

Tærte

  • 100 g rugmel
  • 100 g hvedemel
  • 1 tsk. salt
  • 100 g koldt smør
  • 1-2 spsk. koldt vand
  • 1 stk. tærteform

Fyld

  • 300 g kartofler
  • 200 g grønne asparges
  • 150 g blød gedeost
  • 100 g græsk yoghurt
  • 2 æg
  • 2 dl mælk
  • salt og peber

Tilbehør

  • salat
Annonce

1. Bland rugmel, hvedemel og salt sammen. Smuldr smørret i, så det får konsistens som krummer. Saml dejen med koldt vand.

2. Smør tærte formen, og tryk tærtedejen ned i den. Forbag tærte dejen ved 200° i 10-15 minutter. Tag den ud, og lad den køle lidt.

3. Kog imens kartoflerne møre, og skær dem i grove stykker. Knæk den nederste ende af aspargesene, og kassér dem. Snit aspargesene i grove snitter. Kom asparges og kartofler i den forbagte form. Pisk gedeost, yoghurt, æg og mælk sammen, og krydr massen med salt og peber. Hæld den over grøntsagerne, og bag tærten ved 175° (varmluft) i 45-60 minutter, eller til den er gennembagt og gylden.

Servér straks tærte med salat til.

TIP: Du kan komme 3-4 ekstra æg i massen og lave tærten uden bund som en slags bagt æggekage. Det er virkelig også lækkert.

Annonce
Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.