Mad
29. september 2021

Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter

Uhm! Muslinger. Sæt ekstra skåle på bordet, som man kan lægge de tomme muslingeskaller i. Her får du opskriften på hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter
Af: Marie Melchior
Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter

Foto: Line Falck

Uhm! Muslinger. Sæt ekstra skåle på bordet, som man kan lægge de tomme muslingeskaller i. Her får du opskriften på hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter
4 personer
Tid i alt 25 min

Det skal du bruge

  • 3½ kg friske blåmuslinger
  • 1 skalotteløg
  • 1 fed hvidløg
  • 3 gulerødder
  • 3 porrer
  • 400 g kartofler
  • 1 spsk. smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
  • 3 dl hvidvin
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • salt og friskkværnet peber
  • ½ bundt frisk oregano

Til severing

  • ½ bundt frisk oregano
  • godt brød
Annonce

Hvidvinsdampede muslinger med gulerødder, porrer og urter

  1. Skyl muslingerne grundigt, og kassér de muslinger, som er i stykker, eller som ikke lukker sig, når de bankes let mod bordet.
  2. Pil og hak skalotteløg og hvidløg i bittesmå tern. Skræl gulerødder, rens porrer, og skær begge dele i små tern. Skrub kartoflerne, og skær dem i både.
  3. Opvarm smør og olivenolie i en stor gryde, og steg løg og hvidløg i 2 minutter.
  4. Tilsæt gulerødder, porrer og kartofler, og steg i 10 minutter.
  5. Tilsæt hvidvin, og lad alkoholen dampe af i 2-3 minutter. Hæld grøntsagsbouillon i gryden, og krydr med salt og peber. Bring suppen i kog, tilsæt muslingerne, og læg låg på gryden.
  6. Kog det hele i 8-10 minutter. Ryst gryden et par gange. Tjek, at alle muslinger har åbnet sig. Kog evt. i yderligere et par minutter.
  7. Kassér de muslinger, der ikke har åbnet sig. Skyl og hak oregano. Ryst gryden sammen med hakket oregano.
  8. Severing: Anret muslinger i skåle med suppen, og pynt med friske oreganoblade. Spis brød til.

Hvor mange muslinger pr person?

Skal du lave en hovedret såsom moules frites, kan du regne med ca. 500-750 g. muslinger pr. person. Til forret er 250 g muslinger pr. person passende. Du kan evt. købe lidt ekstra, da der ofte vil gå nogle muslinger tabt under tilberedningen, hvis de ikke åbner sig.

Læs mere om:

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.