Denne nemme wokret med peanutbuttersauce er et evigt hverdagshit hjemme hos mig. Her får du opskriften på en skøn nudelret med laks, peanuts og forårsløg
Af: Emma Martiny
Foto: Nina Malling, skovdalnordic.com
Denne nemme wokret med peanutbuttersauce er et evigt hverdagshit hjemme hos mig. Her får du opskriften på en skøn nudelret med laks, peanuts og forårsløg
4 personer
Tid i alt 30 min
Det skal du bruge
500 g laks
kokosolie eller smagsneutral olie til stegning
4 spsk. fiskesauce
saft af 1 limefrugt
300 g fuldkornsægnudler
4 fed hvidløg
4-5 cm frisk ingefær
1 lille spsk. rød karrypasta
den fede del af 1 dåse kokosmælk
2 spsk. peanutbutter
3 forårsløg
1 håndfuld saltede peanuts
frisk koriander
Annonce
Opskrift - sådan laver du nudelret med laks, peanuts og forårsløg
Skær laksekødet i store tern. Steg dem i olie i en wok eller en dyb pande. Dryp 1 spsk. fiskesauce og saften af ½ limefrugt over, og vend forsigtigt ternene, så de forbliver hele. Tag lakseternene af wokken, læg dem over i et fad, og dæk med alufolie.
Kog nudlerne efter anvisningen på pakken, og skyl dem i koldt vand, så de ikke klistrer sammen. Riv hvidløg og ingefær, og svits det i olie i en wok eller en dyb pande sammen med karrypasta.
Lad det stege et par minutter, inden kokosmælk og peanutbutter tilsættes, og saucen røres sammen. Smag til med ca. 3 spsk. fiskesauce og saft af ½ limefrugt.
Tilsæt nudlerne, og vend forsigtigt lakseternene i. Top retten med forårsløg skåret i skiver på skrå samt peanuts og koriander. Servér straks.