Mad
4. juli 2019

Æggekage med kartofler og serranoskinke

Giv din æggekage et italiensk tvist, så den passer bedre til varme sommerdage. Her får du opskriften på æggekage med kartofler og serranoskinke
Af: Emma Martiny
Æggekage med kartofler og serranoskinke

Foto: Winnie Methmann

Giv din æggekage et italiensk tvist, så den passer bedre til varme sommerdage. Her får du opskriften på æggekage med kartofler og serranoskinke
20 min4 personer
Tid i alt 40 min

DET SKAL DU BRUGE

  • 200 g nye kartofler
  • 6 æg
  • 1 dl mælk
  • salt og peber
  • 2 tsk. tørret oregano
  • 1 spsk. smør til stegning
  • 50 g soltørrede tomater
  • 60 g serranoskinke
  • 30 g parmesan

GRØNNE BØNNER

  • 125 g grønne bønner
  • 1 spsk. olivenolie til stegning
  • ½ spsk. hvidvinseddike
  • salt og peber
  • 20 g parmesan
  • 1 håndfuld basilikum

TIL SERVERING

  • 4 skiver rugbrød
Annonce

Opskrift - sådan laver du æggekage med kartofler og serranoskinke

1. Tænd ovnen på 200°. Kog kartoflerne i 10-15 minutter i letsaltet vand, til du akkurat kan stikke en gaffel igennem uden modstand, og skær dem herefter i halve. Pisk æg og mælk sammen, og krydr med salt, peber og oregano. Smelt smør på en pande (som kan gå i ovnen), og hæld æggemassen på panden. Fordel kartofler, soltørrede tomater og serranoskinke på æggemassen, og drys med friskrevet parmesan. Sæt panden i ovnen i ca. 20 minutter. Afkøl, og pynt med basilikum. 2. GRØNNE BØNNER: Skyl bønnerne, og nip enderne af. Steg dem i olivenolie, til de bliver flot grønne. Dryp eddike over, og krydr med salt og peber. Hæld bønnerne over på et fad, og drys med parmesan i flager. 3. SERVERING: Servér æggekagen med grønne bønner og ristet rugbrød. TIP: Kan din pande ikke tåle at komme i ovnen, så bag æggekagen i et smurt ovnfast fad. Få indkøbslisten til hele ugen her

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.