Mad
15. maj 2019

Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

Servér en helstegt kylling med herligt grønt tilbehør, der smager af sol og forårsfornemmelser. Her får du opskriften på helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
Af: Emma Martiny
Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

Foto: Winnie Methmann

Servér en helstegt kylling med herligt grønt tilbehør, der smager af sol og forårsfornemmelser. Her får du opskriften på helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip
1 t og 0 min4 personer
Tid i alt 1 t og 35 min

Det skal du bruge

  • 1 hel kylling
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Ærtedip

  • 300 g ærter fra frost
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt og peber

Spidskålssalat

  • 2 dl sort quinoa
  • 1 spidskål
  • 2 spsk. olivenolie
  • ½ usprøjtet citron
  • 1 tsk. honning
  • 1 tsk. dijonsennep
  • salt og peber
  • 3 forårsløg
  • 1 moden avocado
  • 1 dl saltede mandler
Annonce

Helstegt kylling med spidskålssalat og ærtedip

  1. Kylling: Tag kyllingen ud af køleskabet mindst 30 minutter før tilberedning. Tænd ovnen på 200°. Gnid kyllingen med olie, salt og peber, og sæt den på en rist med et fad under. Steg kyllingen i ovnen i 50-60 minutter, til kødet er gennemstegt, og skindet er sprødt.
  2. Ærtedip: Optø ærterne. Pil og pres hvidløg. Blend ærter, hvidløg, citronsaft, olivenolie, salt og peber sammen med en stavblender, til det får en cremet konsistens.
  3. Spidskålssalat: Kog quinoa efter anvisningen på pakken, og afkøl let. Snit spidskål helt fint, og læg det i en skål.
  4. Dressing: Pisk en dressing sammen af olivenolie, citronskal og fintrevet citronsaft, honning, dijonsennep, salt og peber. Hæld dressingen over spidskålen, og knug dressingen ind i spidskålen med rene hænder.
  5. Severing: Vend quinoa sammen med spidskålen. Rens og snit forårsløg fint. Flæk avocadoen, og skær avocadokødet i tern. Hak mandlerne groft. Fordel forårsløg, avocado og mandler over salaten, og vend let rundt.
  6. Servér salaten med kylling og ærtedip.

Tips: Sådan tilbereder du en helstegt kylling

  1. Forvarm ovnen: Sørg for at forvarme din ovn til den ønskede temperatur. Dette sikrer, at kyllingen begynder at stege jævnt fra starten.
  2. Brug kødtermometer: Kyllingen skal nå en indre temperatur på 74 grader for at sikker på, at den er tilberedt ordentligt og ikke rå indeni, invitér derfor i et termometer af kvalitet.
  3. Lad den hvile: Når kyllingen er færdigstegt, lad den hvile mindst 10-15 minutter, inden du skærer den. Det gør kyllingen mere saftig.

Madplaner til hverdagen

Mangler du inspiration til hverdagsmaden? Se vores madplaner, uge for uge: Feminas madplan.

Annonce

Læs også

Annonce

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.