Annonce
Mad
4. april 2011

Kartoffelsuppe med blå ost

Ost er fuld af SMAG, både når du spiser den med brød – og når du kommer den i VARME RETTER, salater eller KAGER. Og der er mange slags at vælge mellem – her har SØNDAGs Louise Dandanell Ørsted taget flere meget forskellige under KÆRLIG BEHANDLING.
Af: Louise Dandanell Ørsted
https://imgix.femina.dk/media/78ac19f8bf9c439eadb00255852788eb.jpg

Foto: Bjørn Jakobsen

Kartoffelsuppe med blå ost
TID: CA. 45 MIN.

Det skal du bruge til kartoffelsuppe med blå ost:

500 g kartofler
2 porrer
2 fed hvidløg
Fedtstof til stegning
6 dl bouillon eller suppe
2 dl mælk
1 dl fløde
150 g Blå Kornblomst eller lign. blåskimmelost
Salt, peber
Purløg

TILMELD DIG SØNDAGS NYHEDSBREV, OG FÅ REDAKTIONENS FAVORITOPSKRIFTER DIREKTE I DIN INDBAKKE! (link fjernet)

Sådan laver du kartoffelsuppe med blå ost:

Skræl kartoflerne og skær dem i terninger.

Rens porrerne godt og skær dem i skiver.

Pil og hak hvidløgene.

Sauter kartofler, porrer og hvidløg i varmt fedtstof i en rummelig gryde et par min.

Hæld bouillon over. Lad det koge op, skru ned og kog kartoflerne møre.

Blend grøntsager og suppe, evt. med en stavblender, og hæld den tilbage i gryden.

Kom mælk, fløde og smuldret ost i suppen og varm op under omrøring.

Smag til med salt og peber og server med et drys purløg og lynsnegle til.

TIP: Skal det gå hurtigere, kan du ælte ost og timian i dejen og forme den til boller i stedet for at rulle ud til snegle. De skal bages som sneglene.

BLÅ KORNBLOMST...

er en økologisk, halvfast, cremet skimmelmodnet 60+ ost af gorgonzolatypen.

Produceres efter gamle håndværksmæssige traditioner på Gedsted Mejeri i Vesthimmerland.

Vild med ost...? Herunder finder du mange af vores skønne opskrifter på retter med ost:

MAD MED OST

Alcasisk salat med comté-ost

Kartoffelsuppe med blå ost

(link fjernet) Kalkun med ricottafyld (link fjernet)

TILBEHØR OG DESSERT

(link fjernet) Butterdejsstænger (link fjernet)

Lynsnegle med gedeost

Ostekage med blåbær

Annonce

Læs også

Bliv medlem af femina+

Du skal være medlem for at gemme denne artikel. Medlemskabet giver dig ubegrænset adgang til alt indhold.