Sundhed

Advarsel: Crocs kan skade fødderne

De praktiske og farverige Crocs-sko er populære blandt mange børn (og voksne), men de kan være skadelige for fødderne, advarer amerikanske eksperter.

Hvis du ikke selv har Crocs-sko, så kender du sandsynligvis en eller flere andre, der har.

Siden 2002, hvor skoen først kom frem i USA, er der blevet solgt mere end 300 mio. eksemplarer verden over.

Brug ikke disse madrasser til baby

Crocs er nemlig yderst praktiske og populære, fordi det er skridsikre, træsko-lignende gummisko, som er lette at smutte fødderne i.

I teorien ideelt for bl.a. børnefamilier. 

Crocs ikke egnede til heldagsbrug

Men nu advarer amerikanske fodlæger ifølge Huffington Post om, at Crocs kan være skadelige for fødderne.

I hvert fald hvis man bruger skoen flere timer daglig, forklarer fodlæge Megan Leahy fra ’Illionis Bone and Joint Institute’:

Advarsel: Lad ikke dit barn sidde i DENNE stilling

- Desværre er Crocs ikke egnede til at have på hele dagen. Disse sko støtter ikke op om hælen tilstrækkeligt, og når hælen er ustabil, kommer man typisk til at gribe med tæerne, hvilket kan give problemer med bl.a. sener, negle og hård hud. Det samme kan ske med klipklappere og andre sko uden ‘skoryg’. Crocs er okay at bruge til strandture, men de bør ikke blive brugt til lange gåture. Jeg har også noteret mig, at børn (og endda voksne) har tendens til at snuble og falde mere i disse sko, siger hun.

Sko bør ikke bøje for meget i svangen

Hun bakkes op af en anden fodekspert, Alex Kor, der er formand for ‘American Academy of Podiatric Sports Medicine’:

Derfor må du ikke rense dit barns ører med en vatpind

- Den vigtigste ting ved en hvilken som helst sko er svangen – dvs. bundstrukturen mellem hæl og tå. Patienter er mere tilbøjelige til at have smerter i fødderne, hvis deres sko bøjer for meget i svangen. Jeg har dagligt patienter, der klager over smerter i svang eller hæl, og de bruger i mange tilfælde Crocs. De eneste to typer patienter, der kan have gavn af at bære Crocs, er dem, der har en meget høj svang, eller dem, der lider af store væskeophobninger i ben og ankler. Men jeg kan under ingen omstændigheder råde nogen til at bruge Crocs 8-10 timer om dagen, siger han.

Læs også: Dette er VIGTIGT, når du køber børnesko!

Få billigere babyudstyr - 8 tips!:

Få billigere babyudstyr - 8 tips

 

Læs mere om: