Krop og kost

Kvinders blodtryk kan påvirke barnets køn

Kvinder, der har et højt blodtryk omkring tidspunktet, hvor de bliver gravide, har større sandsynlighed for at føde en søn, viser ny forskning.

Barnets køn

Der findes mange myter omkring barnets køn, som hævder at kunne forudsige sandsynligheden for at få enten en pige eller en dreng. Se 20 eksempler på sådanne ikke-videnskabelige myter i galleriet nedenunder.

Nu er der så dukket en mere videnskabelig undersøgelse op.

Forsker: Dominerende kvinder føder drenge

Forskere fra Mount Sinai Hospital i Toronto, Canada, konkluderer nemlig i en ny rapport publiceret i ’American Journal of Hypertension’, at jo højere end kvindes blodtryk er omkring det tidspunkt, hvor hun bliver gravid, jo højere er sandsynligheden for, at hun får en dreng.

1411 kvinder, som prøvede at blive gravide, deltog i undersøgelsen, og forskerne målte bl.a. deres blodtryk og kolesterol jævnligt, hvorefter man sammenstillede tallene med de kommende børns køn.

Jo højere blodtryk - jo større sandsynlighed for en dreng

Konklusionen fra forskerne lyder mere præcist, at kvinderne med det højeste blodtryk havde 45 procent større sandsynlighed for at få en dreng, end kvinderne med det laveste blodtryk.

Kinesisk kalender: Venter jeg en dreng eller en pige?

- Vores undersøgelse indikerer, at en kvindes blodtryk før en graviditet bør være en faktor, man fremover tager i betragtning, når man skal anslå hendes sandsynlighed for at få en dreng eller en pige, siger forskningsleder Dr. Ravi Retnakaran.

Han understreger dog også, at undersøgelsens konklusion kan være potentielt problematisk og farlig viden i befolkninger, som måske foretrækker ét køn fremfor det andet, idet moderens blodtryk i teorien kan blive kunstigt manipuleret. Det skriver The Mirror.

Den amerikanske fertilitetsforsker Landrum B. Shettles mener, at man kan bestemme sit barns køn via sexstilling og samlejetidspunkt. Læs mere her >> 

20 myter om barnets køn:

20 myter: Venter jeg en pige eller en dreng?

Har du 2 drenge i forvejen, bliver næste barn nok også en dreng - eller hvad?

Smertefri fødsel af Anja Bay

 

Læs mere om: