minipizza
Familieliv

Minipizzaer

3. maj 2019
af Tove Færch/Karolines Køkken
Lad børnene lave deres egen pizza med det fyld de bedst kan lide. Her får du opskriften på lækre minipizzaer til børnene

PIZZABUNDE

  • 25 g smør
  • 2½ dl mælk
  • 25 g gær
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk groft salt
  • 400 g hvedemel

TOMATSAUCE

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré (ca. 140 g)
  • 2 tsk fintrevet zittauerløg
  • 2 små, knuste fed hvidløg
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk sukker
  • ½ tsk groft salt
  • ½ dl rapsolie

EVT:

  • 100 g kogt skinke i tynde skiver
  • 175 g Karolines Køkken® Mozzarella Tern

Opskrift - sådan laver du minipizzaer

Ca. 24 stk.

  1. Pizzabunde: Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og rør gæren ud heri. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt mel tilbage). Slå dejen godt sammen. Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 time. Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Tilsæt evt. resten af melet. Del dejen i 24 stykker og rul dem ud til runde dejplader (ca. 7 cm i diameter). Sæt pizzabundene på plader med bagepapir.
  2. Tomatsauce: Rør ingredienserne til tomatsaucen sammen. Skær skinken i tern. Fordel tomatsauce, skinke og ost på bundene og bag pizzaerne midt i ovnen.
  3. Bagetid: Ca. 10 min. ved 225° - varmluft.

PRØV OGSÅ: Pølsehorn og andre hapser

Læs også